Evaluarea Națională, supravegheată de Poliția Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Evaluarea Națională, supravegheată de Poliția Mureș

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a este în plină desfășurare – o perioadă de emoții pentru elevi și cei din jurul lor. În aceste zile, polițiștii mureșeni, alături de celelalte structuri de ordine publică, acționează pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestor activități.

Astfel, se are în vedere adoptarea unor măsuri specifice de siguranţă publică în zona adiacentă centrelor unde se susţin examenele, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, precum şi pentru depistarea şi luării măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportament sau prin activităţile pe care le desfăşoară, afectează ordinea şi liniştea publică.

În acest context, polițiștii (majoritatea, ordine publică/proximitate, dar și rutier și siguranță școlară) intensifică activitățile specifice de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă şi a oricăror acţiuni de natură să împiedice desfăşurarea normală a activităţilor, având ca principale obiective:

– Creșterea gradului de siguranță pentru elevi, în zona unităților de învățământ, pe timpul afluirii și defluirii, la și de la examene, a elevilor;

– Relaționarea permanentă cu inspectorii școlari responsabili, președinții centrelor de examen, directorii, cadrele didactice implicate în organizarea și desfășurarea probelor, pentru soluționarea cu celeritate a situațiilor semnalate;

– Dirijarea și fluidizarea traficului, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere în care sunt implicați elevii;

– Monitorizarea traseelor de deplasare și realizarea unor intervenții operative, pentru gestionarea unor eventuale situații deosebite.

Polițiștii rutieri sunt prezenți pe căile de acces ce converg spre unităţile de învățământ în care se organizează examene, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea circulaţiei.

Pentru ca aceste zile să treacă fără evenimente neplăcute, Biroul Siguranța Școlară vă reamintește:

– În agitația traficului rutier, lipsa respectului și pierderea răbdării, abordarea precipitată a situațiilor ce pot apărea, pot transmite elevilor o stare de agitație care nu-i va avantaja la examen!

– Nerespectarea regulilor privind traversarea vă pune în pericol!

– Siguranța personală și protejarea bunurilor depinde în mare parte de noi!

– Copiii, mai ales în pragul unui examen, au nevoie de toată susținerea celor din jur, de calm, de sentimentul că au suportul familiei lor în orice împrejurare!

Tuturor elevilor mult succes și vacanță plăcută!

(Compartimentul Relații Publice, IPJ Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE