Rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în Hodac și Ibănești, aprobate de Guvernul Ciucă Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 454 Vizualizări

Rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în Hodac și Ibănești, aprobate de Guvernul Ciucă

Guvernul condus premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a aprobat proiectele de investiții prin care comunele Hodac și Ibănești din județul Mureș vor beneficia de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale.

“Valoarea celor două proiecte este de peste 50 de milioane de lei. Tranșa de 31 de proiecte între care se numără cele de la Hodac și Ibănești are o valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, acestea fiind finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Partidul Național Liberal continuă astfel să dezvolte comunitățile locale, atât prin proiecte care vizează alimentarea cu gaze naturale, cât și prin bani pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă și canalizare. Sunt proiecte mult așteptate de oameni, susținute de către primari și promovate de noi, liberalii mureșeni, în discuțiile avute la centru”, a afirmat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

Toate cele 104 proiecte mature pentru distribuția gazelor, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny” au fost aprobate până în prezent. Cele 31 de proiecte din tranșa a doua se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja și care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” aproximativ 196.000 de familii vor fi branșate la rețeaua de gaze. De asemenea, prin acest program sunt alocate 65,5 miliarde de lei și pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă și canalizare.

La începutul lunii mai, Guvernul Ciucă a alocat județului Mureș 1.448.029.779 lei prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Astfel, 827.445.588 lei au fost alocați pentru reabilitarea și construcția drumurilor și podurilor, iar 620.584.191 lei pentru apă și canalizare.

“Este un program mult așteptat de către autoritățile locale și în următorii ani, localitățile județului nostru, în funcție de solicitările primarilor, se vor bucura de investiții substanțiale. Aceste investiții vor contribui la creșterea nivelului de trai și a îmbunătățirii calității vieții, mai ales in mediul rural. Sunt cele mai mari sume alocate vreodată de Guvernul României în cadrul unui singur program de investiții”, a mai menționat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE