VIDEO, FOTO: Baschet și prietenie în memoria lui Cornel Lungu Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 420 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Baschet și prietenie în memoria lui Cornel Lungu

Sala de sport a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a găzduit sâmbătă, 11 iunie, turneul de baschet oldboys ”In Memoriam Cornel Lungu”. Competiția, la startul căreia au participat echipe din Târgu Mureș, Oradea, Cluj Napoca și Timișoara a fost organizată ”în semn de prețuire și mulțumire aduse lui Cornel Lungu pentru cei mai frumoși ani ai baschetului târgumureșean”.

”Ne bucurăm de baschet”

Co-organizator al turneului, Floare Govier a rememorat personalitatea celui care a fost Cornel Lungu, fost președinte al clubului de baschet BC Mureș Târgu Mureș, plecat dintre noi prea repede, în februarie 2019.

”Era inițiatorul și participant la turnee de oldboys, în ultima vreme destul de mult. Inițiativa vine de la prietenii lui de echipă, și în special de la domnul Mogoș Gyuri, susținut de Zoli Gellert și de Șerban Sere, care după ce Cornel a murit au venit cu ideea de a organiza în memoria lui acest turneu. Am îmbrățișat ideea cu multă bucurie și suntem la a patra ediție astăzi. Ne bucurăm că ne putem întâlni și să îl comemorăm de fiecare dată și să ne bucurăm de baschet așa cum și el s-a bucurat toată viața”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Floare Govier.

Meciul decisiv al turneului a avut loc între reprezentantele municipiilor Târgu Mureș și Oradea, gazdele învingând cu scorul de 73-58 (14-10, 14-9, 24-20, 21-19).

”Din păcate am ajuns la a patra ediție a Memorialului Cornel Lungu și cum ne așteptam ne-am întâlnit aici, să facem un moment de reculegere cu oameni de baschet, colegi de-ai lui Cornel, din mai multe orașe. Este regretabil, a fost un om de baschet care a iubit baschetul”, a afirmat unul dintre cei mai valoroși participanți la turneu, Szaszgaspar Barnabas, care a mai avut o remarcă de suflet, respectiv că fostul președinte al BC Mureș ”a fost iubit” atât de către sportivi, cât și de fanii baschetului mureșean, și nu numai.

Promovare, de ziua lui Cornel Lungu

Un alt discurs plin de emoție a fost rostit în cadrul festivității de premiere de către Mogoș Gyuri, co-organizator al turneului.

”Pentru noi, baschetul a fost, este și va fi întotdeauna un izvor al bucuriei vieții noastre. Așa simțea și Cornel. Iubea baschetul cu toată ființa lui, ținea foarte mult la colegii lui de echipă, nu numai pe teren, ci și în viața de toate zilele. Avea un respect deosebit față de adversari, însă nu se mulțumea cu mediocritatea, întotdeauna vroia să câștige, să fie echipa lui în frunte. Doamne, cum s-ar fi bucurat pe data de 5 iunie, ca de ziua lui de naștere, când echipa târgumureșeană (CSM Târgu Mureș – n.a.) a promovat în Divizia A”, a afirmat Mogoș Gyuri.

Prezent la turneu alături de echipa municipiului Cluj Napoca, fostul baschetbalist Marius Crăciun a avut, la rândul său un scurt mesaj: ”Suntem foarte fericiți că ne întâlnim. Sigur, contează și rezultatul, dar mai mult contează prieteniile pe care le activăm, le reactivăm, și să ne întâlnim prieteni și cunoștințe.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE