Cursuri de educație antreprenorială și TIC pentru cadre didactice din Mureș și Sibiu Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Cursuri de educație antreprenorială și TIC pentru cadre didactice din Mureș și Sibiu

În perioada 10 – 12 iunie 2022, un număr de 29 de cadre didactice de la școli din județele Sibiu si Mureș au participat la sesiuni de formare, organizate în cadrul proiectului ”Acces spre Succes”, finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

Proiectul este coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia, Innovius As, Norvegia.

Sesiunile de formare ale cadrelor didactice au fost susținute de formatori din Norvegia, având ca tematici generale ”Bazele educației antreprenoriale” și ”Educația de bază TIC”, în scopul sprijinirii participanților în dezvoltarea de competențe necesare pentru identificarea problemelor din școli și elaborarea unor propuneri de proiecte relevante pentru școala și comunitatea de unde provin.

”În urma participării la sesiunile de formare cadrele didactice au luat cunoștință de posibilitățile și procedura de acordare a unor mini-granturi pentru implementarea de proiecte, în școlile de proveniență, care să contribuie la prevenirea abandonului școlar”, a precizat Daniela Preda, manager de proiect.

Cadrele didactice participante au reprezentat școli care sunt parteneri asociați ai proiectului: Școala Gimnazială Albești, Școala Generală Nr.3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 de euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creșterea participării școlare cu cel puțin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul țintă primar și creșterea ratei de tranziție în învățământul școlar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE