Întâlnire cu arcașii romani, la Călugăreni Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 205 Vizualizări

Întâlnire cu arcașii romani, la Călugăreni

Cu ocazia Zilei Europene a Arheologiei, Muzeul Județean Mureș, în parteneriat cu Asociația Milites Marisensis și Asociația Amicii Muzeului organizează sâmbătă, 18 iunie, în intervalul orar 11.00 – 17.00, o întâlnire cu arcașii romani din Parcul Arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu.
”Știați că în epoca romană staționa la Călugăreni o trupă de arcași orientali? Oare de ce tocmai arcași? Oare de ce tocmai orientali? Oare de ce tocmai la Călugăreni? Cei interesați pot afla răspunsul doar dacă acceptă provocarea noastră de a participa la acest eveniment special. Totodată, vizitatorii pot participa la un concurs de tir cu arcul, exerciții militare romane, ghidaje de specialitate în pavilioanele TIME BOX, expoziție temporară și activități de pedagogie muzeală pentru toată familia. Castrul și așezarea romană de la Călugăreni este unul din cele mai bine cercetate situri arheologice din regiune. Situl a făcut parte din provincia Dacia și a avut ca scop apărarea frontierei estice a provinciei”, a informat Biroul de presă al Muzeului Județean Mureș.
Potrivit aceleiași surse, castrul este recunoscut încă din secolul al XVIII-lea, iar din 2011, Muzeul Județean Mureș organizează anual săpături în interiorul castrului și al așezării civile din jurul acestuia.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE