Home / Cultură / Întâlnire cu arcașii romani, la Călugăreni

Întâlnire cu arcașii romani, la Călugăreni

Cu ocazia Zilei Europene a Arheologiei, Muzeul Județean Mureș, în parteneriat cu Asociația Milites Marisensis și Asociația Amicii Muzeului organizează sâmbătă, 18 iunie, în intervalul orar 11.00 – 17.00, o întâlnire cu arcașii romani din Parcul Arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu.
”Știați că în epoca romană staționa la Călugăreni o trupă de arcași orientali? Oare de ce tocmai arcași? Oare de ce tocmai orientali? Oare de ce tocmai la Călugăreni? Cei interesați pot afla răspunsul doar dacă acceptă provocarea noastră de a participa la acest eveniment special. Totodată, vizitatorii pot participa la un concurs de tir cu arcul, exerciții militare romane, ghidaje de specialitate în pavilioanele TIME BOX, expoziție temporară și activități de pedagogie muzeală pentru toată familia. Castrul și așezarea romană de la Călugăreni este unul din cele mai bine cercetate situri arheologice din regiune. Situl a făcut parte din provincia Dacia și a avut ca scop apărarea frontierei estice a provinciei”, a informat Biroul de presă al Muzeului Județean Mureș.
Potrivit aceleiași surse, castrul este recunoscut încă din secolul al XVIII-lea, iar din 2011, Muzeul Județean Mureș organizează anual săpături în interiorul castrului și al așezării civile din jurul acestuia.

(Redacția)

Citeste si:  Lada cu tradiții deschisă de casa alegorică Reghin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Activități distractive cu copiii, la Tabăra Răstolița

Răspunzând nevoilor comunității mureșene de a construi în permanență o societate în siguranță, polițiștii IPJ …