Volodimir Zelenski Invitat la summitul NATO Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Volodimir Zelenski Invitat la summitul NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este invitat să ia parte la summitul liderilor Alianţei, ce va avea loc la sfârşitul lunii iunie la Madrid.

”(Zelenksy) este, desigur, binevenit să vină personal. Dacă acest lucru nu este posibil pentru el, atunci ni se va adresa prin videoconferinţă”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

”Liderii NATO sunt extrem de angajaţi să susţină Ucraina”, a continuat Stoltenberg, şi să ”demonstreze această solidaritate nu doar în cuvinte, ci şi în fapte”.

Zelenski s-a adresat deja celor 30 de şefi de stat şi de guvern din cadrul NATO prin intermediul unei legături video la ultimul summit din martie, de la Bruxelles, după invazia Rusiei în Ucraina.

Stoltenberg a anunţat, de asemenea, că se aşteaptă ca liderii NATO să decidă la reuniunea de la Madrid cu privire la un sprijin suplimentar pentru Ucraina, pentru a ajuta armata acestei ţări să treacă de la echipamente din epoca sovietică la arme moderne.

DPA

( www.agerpres.ro )

Foto: https://ecopolitic.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE