Zilele Târgumureșene, ”ediție spectacol” în 2022 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 973 Vizualizări

Zilele Târgumureșene, ”ediție spectacol” în 2022

Cea de-a 25-a ediție a Zilelor Târgumureșene se va desfășura în perioada 23-26 iunie și va fi o ”ediție spectacol”, a anunțat joi, 16 iunie, Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Edilul șef al ”Orașului Trandafirilor” a susținut o conferință de presă în aer liber, în incinta Cetății Medievale, la care au participat și Alexandru György – viceprimar, Florentina Vary – director al Serviciului Public de Utilități Municipale, Marina Ciugudean – șeful Serviciului activități culturale, sportive, de tineret și locativ, Péter István – coordonator de evenimente al Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș și Molnar Fekete Vivien.

Momente ”de culoare și bună dispoziție”

Potrivit primarului Soós Zoltán, ediția din acest an a Zilelor Târgumureșene va fi ”o ediție spectacol” care va fi bogată în ”momente deosebite, momente de veselie, de culoare și bună dispoziție.”

”Oficial, prima zi de evenimente va fi joi, la ora 18.00 o să începem în Cetatea Târgu Mureș acest program, elaborat de către colegii din Primărie și această prima zi este dedicată în primul rând artiștilor locali târgumureșeni, fie că vorbim de muzică, manufactură, meșteșuguri, sport sau sănătate, producători, tineri talentați, în locații precum strada Enescu, Piața Trandafirilor, zona centrală, zona ”Weekend”, strada Bolyai, curtea Clubului Sportiv Municipal și Parcul Municipal. Într-un program așa de bogat cred că toți târgumureșenii vor găsi ceva pe măsura așteptărilor, fie că e vorba de programe destinate pentru tineri sau pentru familiștii sau pentru generațiile mai în vârstă”, a precizat Soós Zoltán, care și-a manifestat dorința ca ”aceste valori locale să fie promovate și evidențiate”.

Din programul Zilelor Târgumureșene 2022 mai amintim un Târg de artă populară, Parcul copiilor, Enescu Chillzone, un Târg de adopții canine și focuri de artificii, iar alături de valori locale pe scenele evenimentului vor evolua artiști și formații precum Zdob și Zdub, Péterfy Bori and The Love Band, Iris, Cristi Minculescu, Direcția 5, Besh o droM, Tóth Gabi și Honeybeast.

Grupul Statuar Școala Ardeleană, inaugurat

În alocuțiunea sa, viceprimarul Alexandru György a precizat că în preambulul Zilelor Târgumureșene, în data de 22 iunie, de la ora 17.00, în Piața Victoriei va fi inaugurat Grupul Statuar Școala Ardeleană.

”Este un eveniment îndelung așteptat, pe care l-am gândit pentru întreaga comunitate. Activitatea reprezentanților Școlii Ardelene are o triplă relevanță: literală, istorică și religioasă. Având în vedere aceste aspecte, prima parte a programului dedicat Școlii Ardelene va cuprinde o expoziție de carte veche românească, în colaborare cu Biblioteca Județeană, precum și o manifestare științifică de ținută dedicată Școlii Ardelene organizată împreună cu Institutul de Cercetări Socio Umane ”Gheorghe Șincai” al Academiei Române. În cea de-a doua parte, festivitatea propriu-zisă de inaugurare a Grupului Statuar Școala Ardeleană de la ora 17.00, avem invitați de marcă din mai multe județe transilvănene”, a arătat viceprimarul Alexandru György.

În cadrul aceleiași întâlniri cu mass media, Marina Ciugudean a precizat că pe durata evenimentului strada Bolyai va deveni ”calea artelor”, iar Florentina Vary a lansat un apel către târgumureșenii care vin și vor veni în Cetatea Medievală să fie ”mai atenți cu acest spațiu” din punct de vedere al deșeurilor.

Nu în ultimul rând, Péter István a anunțat că zilele sportive din cadrul Zilelor Târgumureșene vor conține circa 20 de activități, dedicate unor categorii diverse, care vor avea loc în locații precum Complexul ”Weekend”, Platoul Cornești și Parcul Municipal.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE