ACS/MSE 1898, tentativă de revenire în Liga III Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 616 Vizualizări

ACS/MSE 1898, tentativă de revenire în Liga III

Câștigătoarea Ligii IV Elite Mureș la fotbal ACS/MSE 1898 Târgu Mureș susține sâmbătă, 18 iunie, partida tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Întâlnirea va avea loc de la ora 18.00, pe terenul Academiei de Sport din cadrul Complexului Weekend, iar adversara este CS Gheorgheni, campioana județului Harghita. Pentru campioana din Mureș este o tentativă de a reveni după trei ani în eșalonul 3. Echipa reușise promovarea în urmă cu patru ani, în urma unui baraj susținut cu sibienii de la ACS Păltiniș Rășinari. A fost o promovare obținută cu mari emoții. După 2-0 pe teren propriu, mureșenii au cedat cu 1-3 în retur, promovând datorită golului înscris în deplasare. Acest criteriu care nu mai este valabil, în caz de victorii la aceeași diferență urmând să se dispute prelungiiri. Sibienii reușiseră în prima repriză a jocului de la Rășinari să anuleze handicapul de două goluri, dar golul înscris de mureșeni în minutul 76 i-a pus în situația de a avea nevoie de alte două goluri. Spiritele s-au încins, nervii gazdelor au cedat și centralul a fost nevoit să elimine doi jucători de la Rășinari. În dublă superioritate MSE a primit în minutul 85 un nou gol și a rezistat cu greu asaltului final.

Promovată în premieră în eșalonul trei, formația mureșeană a pornit bine sezonul în seria 5, dar la final a retrogradat, susținând în retur jocurile de pe teren propriu la Miercurea Nirajului, cu un lot subțiat și fără susținere financiară.

În ediția actuală echipa a revenit la Târgu Mureș ca prima echipă a orașului, a câștigat Liga IV fără înfrângere și este decisă să se alăture în eșalonul trei celorlalte două mureșene, Unirea Ungheni 2018 și Avântul Reghin.

De partea cealaltă, campioana harghiteană s-a impus la rândul ei detașat în campionatul județului și se află la a treia tentativă de promovare în ultimii trei ani. În precedentele ediții, în 2019 și 2020 au pierdut toate jocurile susținute. A fost un dublu eșec cu scoruri la limită în fața Viitorului Șelimbăr în 2019 și alte două cu scoruri fluviu la ultima tentativă, 0-16 cu Corona Brașov și 1-9 cu CS Ocna Mureș. Jocul retur va avea loc peste o săptămână, sâmbătă, 25 iunie, ora 17.30, la Gheorgheni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE