Activitate antidrog la Liceul ”Gheorghe Șincai” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

Activitate antidrog la Liceul ”Gheorghe Șincai”

Specialiștii în siguranță au continuat seria activităților informativ-preventive în unitățile de învățământ, fiind prezenți vineri, 17 iunie, în mijlocul elevilor Liceului Tehnologic ,,Gheorghe Șincai” Târgu Mureș. 

Astfel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de cei ai Biroului Siguranță Școlară, în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș au desfășurat activități în cadrul campaniei intitulată ,,Dincolo de aparențe”, scopul fiind conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive. Discuțiile purtate cu cei peste 70 de elevi din clasele a IX-a și a X-a, la care au participat și cadre didactice, au evidențiat efectele dăunătoare asupra sănătăţii și calității vieții umane atât a consumului de droguri sau a altor substanțe interzise, precum și a consumului de alcool – factori favorizanți în generarea unor adevărate drame. Totodată, reprezentantul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș le-a prezentat elevilor ochelarii care simulează efectele resimțite de consumatorii de substanțe psihoactive și alcool”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Recomandările poliţiştilor pentru elevi:

– Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;

– Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

– Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;

– Caută alternative sănătoase de petrecere a timpului tău liber care să îţi şi ofere satisfacţii (muzica, sportul, o nouă relaţie, drumeţiile sau acţiunile de voluntariat).

– Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE