Home / Administratie / Centru comunitar integrat în pregătire la Tăureni

Centru comunitar integrat în pregătire la Tăureni

Distribuie

Primăria comunei Tăureni a demarat, în data de 2 iunie 2022, o licitație estimată la valoarea de 564.628 de lei, fără TVA, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Înființare Centru comunitar integrat în comuna Tăureni, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Acces echitabil la servicii de sănătate

Proiectul beneficiază de finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional, termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 23 iunie 2022, perioada garanției de bună execuție a fost slabilită la minimum 36 de luni, iar viitorul Centru comunitar integrat va fi realizat pe un amplasament situat în localitatea Tăureni nr. 266/A.

”Se achiziționează ”Înființare centru comunitar integrat în comuna Tăureni, județul Mureș” urmând a fi realizată construirea unui Centru comunitar integrat, scopul principal al investiției fiind îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin asigurarea echitabilă a accesului la serviciile de sănătate a tuturor persoanelor din fiecare comunitate, indiferent de statutul socio-economic, nivelul educației, amplasarea acesteia în mediul rural sau urban, sau față de distanța de furnizorul de servicii medicale”, se precizează în Caietul de sarcini al licitației, document aprobat de Ovidiu Petru Oltean, primarul comunei Tăureni.

Detalii despre proiect

Proiectul tehnic de execuție a fost întocmit de către societatea Neproserv SRL Luduș, în august 2021, document în care se furnizează detalii despre investiție.

”Clădirea asupra căreia se preconizează realizarea intervenției în vederea realizării investiției propuse se află în intravilanul comunei Tăureni pe terenul identificat prin C.F. nr. 50523 a localității Tăureni, în suprafață de 1.200 de metri pătrați, proprietatea publică a comunei, având categoria de folosință curți – construcții. Comuna Tăureni este situată în extremitatea sud-vestică a județului Mureș și aparține, din punct de vedere geografic, Câmpiei Sărmașului, caracterizată printr-un relief fără diferențe de cotă prea mari între culmile domoale ale dealurilor și văile rețelei hidrografice din regiune. Raportat la perimetrul localității, amplasamentul cercetat se află în zona centrală a comunei Tăureni. Clădirea studiată are formă dreptunghiulară cu dimensiunile maxime în plan de aproximativ 29,1 metri x 8,1 metri, rezultând o suprafață construită de 240 de metri pătrați”, se menționează în Proiectul tehnic de execuție.

Autorii Proiectului tehnic de execuție au furnizat informații și despre căile de acces permanente: ”Pentru accesul auto pe proprietate se va folosi calea de acces existent. Accesul publicului și al personalului în clădirea centrului se va face pe ușa principală situată pe fațada sud-vestică, stradală, a clădirii. Holul central al clădirii permite accesul la toate birourile și departamentele centrului, precum și la curtea interioară. Acces separat va fi prevăzut pentru centrala termică, pentru depozit și pentru cabinetul medical.”

În ceea ce privește obiectivele propuse a fi realizate prin înființarea Centrului comunitar integrat în comuna Tăureni, autorii documentului au amintit următoarele: identificarea activă, în colaborare cu serviciul public de asistență socială, a problemelor medico-sociale ale comunității și, în special, ale persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, facilitarea accesului populației, în special al persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, la servicii de sănătate și sociale, promovarea unor atitudini și comportamente favorabile unui stil de viață sănătos, inclusiv prin acțiuni de educație pentru sănătate în comunitate, participarea la implementarea de programe, proiecte, acțiuni și intervenții de sănătate publică adaptate nevoilor comunității, în special persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile și furnizarea de servicii de sănătate în limita competențelor profesionale legale ale personalului cu atribuții în domeniu.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.