Care este diferența dintre o motocoasă și o mașină de tuns iarba? Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Care este diferența dintre o motocoasă și o mașină de tuns iarba?

Prezența unei grădini, a unui gazon sau a unei peluze în apropierea casei impune o anumită responsabilitate pe umerii proprietarilor: este necesar să se controleze aspectul estetic al teritoriului. În acest sens, se pune o întrebare rezonabilă: care este cea mai bună opțiune în acest scop? Cel mai adesea, o mașină de tuns iarba sau o motocositoare sunt folosite pentru a tunde gazonul, dar nu toată lumea știe care este diferența dintre aceste dispozitive. Între timp, domeniul de aplicare al acestora variază semnificativ.

Informații utile despre motocoasă.

Sub acest nume se ascund dispozitive care funcționează cu un motor electric sau pe benzină. Într-o motocoasă sunt utilizate două elemente de tăiere:

– cuțite de oțel (discuri)

– fir de pescuit din nailon (cablu)

Particularitatea sa este că lățimea nu este mai mare de 40 cm (iar în unele modele este de numai 25 cm). Dispozitivul poate tăia iarba și lăstarii de dimensiuni mici. Motocoasa este perfectă pentru iarba care crește în jurul copacilor și pentru a lucra în locuri greu accesibile, unde este imposibil să lucrezi cu altceva.

Piese drujba gasesti pe Emag.

De asemenea, este important aspectul, care este determinat de designul dispozitivului. Acest lucru determină capacitatea de utilizare. Modelele manuale sunt reprezentate de unul sau de o pereche de mânere. În versiunea pentru umăr se adaugă centuri speciale. Există, de asemenea, modele de rucsacuri: aici motorul este agățat în spate, ca o geantă de mână. „Comanda” este transmisă cuțitelor prin intermediul unui cablu flexibil.

Avantajele motocoasei Ruris:

– greutate redusă (4-10 kg)

– compactitate – stocarea dispozitivului nu ocupă mult spațiu

– consum redus de energie: puterea acestor dispozitive nu depășește, în general, 1 kW

– o utilitate excelentă pentru terenuri accidentate.

Dezavantajele motocoasei:

Motocoasa nu este potrivită pentru manipularea unor suprafețe mari: utilizatorul va obosi foarte repede din cauza faptului că trebuie să țină constant echipamentul în mâini. Dispozitivul se poate bloca în timpul funcționării prelungite, motivul fiind supraîncălzirea banală.

În plus, dispozitivul are un nivel de zgomot perceptibil. Mai ales această afirmație este valabilă în ceea ce privește modelele pe benzină: de multe ori trebuie chiar să lucrați cu căști speciale. Cablul de alimentare este de obicei foarte scurt, ceea ce limitează raza de utilizare.

Caracteristica principală: motocoasa nu va putea tăia iarba în creștere. Prin urmare, puteți uita de frumosul covor de iarbă. Pentru asta aveți nevoie de mașina de tuns iarba.

La ce folosește o mașină de tuns iarba?

O mașină de tuns iarba este o unitate pe roți, care poate fi acționată și de un motor electric sau pe benzină (diesel). Dispozitivul poate avea diferite elemente de tăiere: în cazul modelelor rotative, cuțitele de oțel se deplasează într-un plan orizontal, iar în cazul versiunilor cilindrice, cuțitele se rotesc pe verticală (tăierea este de calitate mai bună). Cu toate acestea, ambele tipuri de mașini de tuns asigură că înălțimea de tăiere a ierbii rămâne neschimbată, astfel încât puteți obține un gazon perfect plat.

Acest lucru se realizează printr-un design special, care este un cărucior cu roți. Unitatea poate fi împinsă de către utilizator (versiune manuală) sau echipamentul se poate deplasa independent datorită unității și poate reprezenta ceva asemănător unui tractoraș. În această din urmă versiune, persoana stă pe un scaun special.

Dispozitivele pot colecta iarba în diferite moduri:

– au o capacitate de colectare – zona este curată după muncă

– nu au un rezervor special – deșeurile sunt colectate separat

Avantajele mașinii de tuns iarba:

Diferența față de motocoase este semnificativă: această unitate nu tunde, ci taie iarba. Ca un avantaj, pot fi prezentate următoarele puncte de diferență între cele două dispozitive:

– prelucrarea unor suprafețe mari

– tăiere de fir drept

– posibilitatea de a regla înălțimea lamei (și, prin urmare, lungimea gazonului)

Dezavantajele mașinii de tuns iarba:

– incapacitatea de a lucra pe un teritoriu cu teren accidentat

– necesitatea de a aloca un loc special (în mod ideal, chiar camere) pentru depozitarea dispozitivului

– întreținere costisitoare

Ce să alegeți

Ce este cel mai bine să alegeți pentru gazonul dvs.? În cazul în care lucrați într-o zonă mică, cu un teren neuniform, ar trebui să vă opriți la motocoasă. Este ideală pentru tunderea de precizie a gazonului în zonele greu accesibile. De asemenea, puteți aborda marginile peluzelor, puteți lucra de-a lungul pereților și gardurilor.

Și dacă trebuie să vă ocupați de o suprafață mai mare, atunci este mai bine să alegeți mașina de tuns iarba. Aceasta va economisi timp și efort (mai ales dacă alegeți un model convenabil și manevrabil). În plus, rezultatul va fi un covor de iarbă tăiat uniform.

Grădinarii experimentați sunt sfătuiți să aibă la dispoziție ambele dispozitive. Acest sfat este perfect pentru proprietarii de proprietăți cu teren variabil.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE