Elevii de la ”Ioan Bojor”, călători pe ”drumul vinului” Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Elevii de la ”Ioan Bojor”, călători pe ”drumul vinului”

În urma concursului de granturi organizat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă cu sprijinul Roumanian-American Foundation, Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” din Reghin a obținut finanțare pentru organizarea unor vizite de studiu, în cadrul programului ”Creștem prin educația agricolă”.

„Proiectul pentru vizite de studiu – Călător pe drumul vinului – are ca scop înțelegerea modului de organizare și funcționare a unei ferme viticole, de la producție, procesare și până la valorificarea produselor”, a declarat prof. Claudia-Nicoleta Negoiță, directorul Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor”.

Proiectul are o durată de implementare e de 30 săptămâni, din martie până în octombrie 2022, și se adresează elevilor de la Agroturism. Aceștia au participat la vizite de studiu la ferme viticole pentru urmărirea celor patru etape din lanțul valoric: producție, procesare, marketing, oportunități de viitor. Vizitele au fost efectuate la SC Jidvei SRL, SC Crama La Salina SRL Turda, SC Liliac Winery – Amb Wine Company SRL Batoş, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, Expoziția Agraria.

„Elevii au participat la lecții demonstrative privind altoirea mecanizată, plantarea viței de vie, lucrări de întreținere, procesarea strugurilor și obținerea vinului, precum și metode de îmbuteliere și păstrare. De asemenea au aflat strategii de marketing aplicate de către producătorii vizitați și nu în ultimul rând oportunități de viitor oferite de programe educaționale din domeniul universitar. Am trăit împreună, profesori și elevi, o experiență frumoasă pe care ne dorim să o repetăm și anul viitor. Le mulțumim tuturor celor care ne-au primit în vizită și ne-au transmis din cunoștințele lor, precum și Asociației “Our Lifetime” și firmei SC Probicons SRL pentru sprijinul acordat”, a declarat prof. Claudia-Nicoleta Negoiță.

Din echipa de implementare a proiectului fac parte prof. Claudia-Nicoleta Negoiță, directorul Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor, prof. Ioan Valer Marcu, director adjunct, profesorii Laura Ardelean, Rodica Bucin, Nicoleta Pintican, Antal Zoltan, Loredana Crișan și Nagy Levente, responsabil financiar.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE