Home / Învățămînt / Elevii de la ”Ioan Bojor”, călători pe ”drumul vinului”

Elevii de la ”Ioan Bojor”, călători pe ”drumul vinului”

În urma concursului de granturi organizat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă cu sprijinul Roumanian-American Foundation, Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” din Reghin a obținut finanțare pentru organizarea unor vizite de studiu, în cadrul programului ”Creștem prin educația agricolă”.

„Proiectul pentru vizite de studiu – Călător pe drumul vinului – are ca scop înțelegerea modului de organizare și funcționare a unei ferme viticole, de la producție, procesare și până la valorificarea produselor”, a declarat prof. Claudia-Nicoleta Negoiță, directorul Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor”.

Proiectul are o durată de implementare e de 30 săptămâni, din martie până în octombrie 2022, și se adresează elevilor de la Agroturism. Aceștia au participat la vizite de studiu la ferme viticole pentru urmărirea celor patru etape din lanțul valoric: producție, procesare, marketing, oportunități de viitor. Vizitele au fost efectuate la SC Jidvei SRL, SC Crama La Salina SRL Turda, SC Liliac Winery – Amb Wine Company SRL Batoş, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, Expoziția Agraria.

„Elevii au participat la lecții demonstrative privind altoirea mecanizată, plantarea viței de vie, lucrări de întreținere, procesarea strugurilor și obținerea vinului, precum și metode de îmbuteliere și păstrare. De asemenea au aflat strategii de marketing aplicate de către producătorii vizitați și nu în ultimul rând oportunități de viitor oferite de programe educaționale din domeniul universitar. Am trăit împreună, profesori și elevi, o experiență frumoasă pe care ne dorim să o repetăm și anul viitor. Le mulțumim tuturor celor care ne-au primit în vizită și ne-au transmis din cunoștințele lor, precum și Asociației “Our Lifetime” și firmei SC Probicons SRL pentru sprijinul acordat”, a declarat prof. Claudia-Nicoleta Negoiță.

Citeste si:  Mureș: Campanie de depistare precoce a cancerului de piele

Din echipa de implementare a proiectului fac parte prof. Claudia-Nicoleta Negoiță, directorul Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor, prof. Ioan Valer Marcu, director adjunct, profesorii Laura Ardelean, Rodica Bucin, Nicoleta Pintican, Antal Zoltan, Loredana Crișan și Nagy Levente, responsabil financiar.

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Colectarea deșeurilor nu se scumpește, deocamdată, la Sighișoara

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au respins luni, 27 iunie, cu prilejul unei ședințe extraordinare …