Home / Sanatate / Mureș: Campanie de depistare precoce a cancerului de piele

Mureș: Campanie de depistare precoce a cancerului de piele

Spitalul Clinic Județean Mureș în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie derulează, în perioada mai – august 2022, în Târgu Mureș, la Clinica de Dermatologie de pe strada Gheorghe Doja nr. 12, campania de depistare precoce a cancerului de piele, educare și informare ”Euromelanoma Day”.

”Asistăm la o creștere alarmantă a incidenței cazurilor de tumori cutanate maligne în populație. Acest fapt se datorează expunerii prelungite a populației la factorii cancerigeni, lipsei de informare și educație a populației si lipsei unui program național de screening al cancerelor cutanate în general și, a melanomului, în special. De asemenea, lipsa simptomatologiei subiective în formele incipiente de boală determină o prezentare tardivă a pacienților la medicul specialist”, au informat reprezentanții Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan – manager și prof. univ. dr. Silviu Morariu – coordonator de program.

Consultațiile constă în: semnarea unui consimțământ informat, efectuarea anamnezei, completarea unui chestionar examenul clinic al întregului tegument, examen dermatoscopic al leziunilor cutanate, elaborarea unui program de monitorizare, eliberarea unei scrisori medicale către medicul de familie cu planul de monitorizare sau intervenție, în baza căruia medicul de familie va elibera bilete de trimitere și medicul specialist.

”Pentru eliberarea prescripțiilor medicale în vederea tratării altor afecțiuni cutanate, pacientul are nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie”, se menționează în informare.

Programul consultațiilor de la Clinica de Dermatologie este următorul: luni 12.00 – 14.00, marți 12.00 – 14.00, miercuri 12.00 – 14.00, joi 14.00 – 16.00 și vineri 12.00 – 14.00.

Consultațiile se efectuează doar pe bază de programare, zilnic între orele 8.00 – 15,00, la numărul de telefon 0365-882.534, cu precizarea ”pentru programul de Cancer cutanat.”

Citeste si:  Pas înainte pentru inelul ocolitor al municipiului Târgu Mureș

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Colectarea deșeurilor nu se scumpește, deocamdată, la Sighișoara

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au respins luni, 27 iunie, cu prilejul unei ședințe extraordinare …