Home / Administratie / Patru comune primite în Asociația ”Zona Metropolitană Târgu Mureș”

Patru comune primite în Asociația ”Zona Metropolitană Târgu Mureș”

Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, aderarea comunelor Bălăușeri, Glodeni, Gornești și Mădăraș la Asociația ”Zona Metropolitană Târgu Mureș.”

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, ”în temeiul reglementărilor privind amenajarea teritoriului şi ca necesitate rezultând din tendinţele contemporane de dezvoltare”, Judeţul Mureş, Municipiul Târgu Mureş, împreună cu unităţile administrativ-teritoriale Acăţari, Ceuaşu de Câmpie, Corunca, Crăciuneşti, Cristeşti, Ernei, Gheorghe Doja, Livezeni, Pănet, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sânpaul și Ungheni, s-au asociat pentru o dezvoltare metropolitană.

”Astfel, Asociaţia „Zona Metropolitană Târgu Mureş” a fost constituită în anul 2006 în temeiul prevederilor Legii administrației publice locale nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare și ale Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare și își desfășoară activitatea în conformitate cu legile române. Ulterior, în anul 2021 a aderat la Asociație și Comuna Sântana de Mureș”, a arătat Péter Ferenc.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a arătat că în concordanță cu prevederile articolului 12 din Statutul Asociației, cu modificările și completările ulterioare, ”poate deveni membru orice unitate administrativ teritorială din Județul Mureș, aflată la o distanță de până la 30 de kilometri de municipiul Târgu Mureș, care recunoaşte şi îşi asumă Statutul, înţelegând să acţioneze dezinteresat pentru realizarea scopului şi obiectului de activitate al Asociaţiei, aderă la ideile şi mijloacele de acţiune promovate de Asociaţie, are scopuri comune cu cele ale membrilor Asociaţiei, în baza unei cereri formulate în acest sens, cerere care va fi supusă votului Adunării Generale a Asociaților.”

(Redacția)

Citeste si:  Incendiul de pădure din Lunca Bradului, lichidat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Colectarea deșeurilor nu se scumpește, deocamdată, la Sighișoara

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au respins luni, 27 iunie, cu prilejul unei ședințe extraordinare …