Home / Politic / ”Undă verde” pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole degradate

”Undă verde” pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole degradate

În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaților a adoptat miercuri, 22 iunie, un proiect de lege inițiat de reprezentanții PNL, pentru modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile.

”Armonizarea legislației naționale cu cea europeană – Directiva UE 2018/2001 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile – se face prin modificarea articolului 92 din Legea fondului funciar 18/1991, astfel încât obiectivele de investiții în domeniul energiei regenerabile să poată fi amplasate pe terenurile agricole de clase inferioare (clasele de calitate III-V), având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, situate în extravilan, în baza autorizaţiei de construire şi a aprobării scoaterii definitive sau temporare din circuitul agricol”, a informat, prin intermediul unei declarații de presă, deputatul liberal Ervin Molnar.

Potrivit deputatului PNL, actul normativ oferă ”un cadru destinat autorizării și dezvoltării specificului dezvoltării facilităților de producere a energiei regenerabile facil și menit să încurajeze investițiile în domeniu.”

”Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din data de 2 februarie 2022. De remarcat că toate Comisiile de specialitate sesizate din Camera Deputaților, precum și Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social au avizat favorabil proiectul legislativ pe care l-am votat astăzi în plen”, a mai arătat deputatul Ervin Molnar.

(Redacția)

Citeste si:  Dumitrița Gliga, îndemn pentru purtarea iei românești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Deputatul Dumitrița Gliga anunță soluții pentru relansarea Fabricii de Zahăr Luduș

Cele patru zile de sărbătoare ale orașului Luduș organizate de Primărie și Consiliul Local au …