Incendiu de pădure, la Lunca Bradului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 471 Vizualizări

Incendiu de pădure, la Lunca Bradului

Zeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, angajaţi ai Direcţiei Silvice Mureş şi ai Serviciului Salvamont intervin, de mai bine de 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu de pădure, izbucnit pe Valea Ilvei, comuna Lunca Bradului.

„Pe versant s-a realizat un dispozitiv de alimentare cu apă pe un tronson de 200 metri liniari în vederea facilitării acţiunilor de intervenţie. La faţa locului intervin echipe mixte pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului. În momentul de faţă se intervine cu 13 cadre militare ISU Mureş, 41 de persoane din cadrul Direcţiei Silvice Mureş, doi reprezentanţi Salvamont Mureş, o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o maşină de teren, trei motopompe, două bazine de apă aflate pe versant din partea Direcţiei Silvice. Intervenţia este în derulare, se caută toate focarele ascunse”, a anunţat, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş.

Incendiul a fost semnalat în urmă cu o zi, în jurul orei 12,20, ca incendiu de vegetaţie uscată produs lângă fondul forestier din localitatea Lunca Bradului, pe Valea Ilvei.

De la ora anunţării evenimentului s-a lucrat în continuu pentru localizarea şi stingerea incendiului de către pompierii militari din cadrul ISU Mureş, ISU Harghita, pompierii voluntari din cadrul SVSU Lunca Bradului, angajaţi ai Ocolului Silvic Lunca Bradului şi ai Salvamont Mureş.

ISU Mureş a precizat că este o intervenţie foarte dificilă din cauza vântului, a terenului greu accesibil şi foarte înclinat, salvatorii fiind nevoiţi să ia la pas fiecare metru pătrat, aceştia neputând fi ajutaţi, iniţial, de tehnica de intervenţie sau de utilaje.

O estimare iniţială indica afectarea a aproximativ două hectare de vegetaţie uscată, fond forestier şi păşuni alpine.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE