Home / Administratie / Planul de Dezvoltare a Județului Mureș, aprobat

Planul de Dezvoltare a Județului Mureș, aprobat

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, Planul de Dezvoltare a Județului Mureș 2021-2027.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, Planul de Dezvoltare a Județului Mureș pentru perioada 2021 – 2027 este un document de programare strategică, prin care se stabilesc viziunea de dezvoltare, obiectivul general, obiectivele strategice de atins la finalul perioadei de programare și se propun măsurile necesare pentru atingerea obiectivelor.

”Scopul Planului de Dezvoltare a Județului Mureș este de a orienta procesul de dezvoltare economică, socială și teritorială a județului, fundamentând accesul la sursele de finanțare interne și externe, în vederea creșterii gradului de absorbție și a impactului finanțărilor la nivelul județului Mureș”, a arătat Péter Ferenc.

Președintele Consiliului Județean Mureș a mai arătat că Planul de Dezvoltare a Județului Mureș a fost elaborat într-un cadru transparent de colaborare instituțională și cu respectarea principiului european al parteneriatului, prin contribuția Grupului de lucru județean, alcătuit din 29 de instituții, implicând autorități ale administrației publice locale, instituții publice, universități, organizații ale societății civile și parteneri economici.

”Planul de Dezvoltare a Județului Mureș pentru perioada 2021 – 2027 vizează realizarea următoarelor obiective strategice: un județ verde, un județ digital și inovativ, un județ cu infrastructură și servicii dezvoltate, un județ dezvoltat economic. Pentru definirea obiectivelor strategice, a fost analizată o bază de date ce conține nevoile orientative de investiții ale unităților administrativ – teritoriale din județul Mureș și ai altor beneficiari, totalizând 712 nevoi investiționale, a căror valoare depășește 6,19 miliarde de euro. În scopul realizării celor patru obiective strategice, au fost formulate obiective specifice, măsuri și acțiuni. Planul de Dezvoltare a Județului Mureș pentru perioada 2021-2027 este adresat tuturor actorilor din sectorul public și privat, făcând apel la implicare activă, responsabilitate și contribuție semnificativă la procesul de dezvoltare a județului Mureș”, a menționat Péter Ferenc.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.