Regulament nou pentru pescari, la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 496 Vizualizări

Regulament nou pentru pescari, la Luduș

Direcția strategică 6 din cadrul Strategiei de dezvoltare locală a orașului Luduș pentru perioada 2021-2027 prevede direcțiile principale de dezvoltare a turismului, patrimoniului cultural și cultelor. În Portofoliul de proiecte, la poziția 120 este prevăzută „Revitalizarea Brațului Mort al râului Mureș”, despre care primarul orașului, Cristian Moldovan precizează: ”Acesta este un habitat piscicol natural, actualmente zonă de agrement și un apreciat loc de desfășurare a activității de pescuit recreativ/sportiv. Imobilul face parte din Inventarul orașului Luduș fiind înscris în C.F. sub numărul 51058 ca „apă stătătoare”. Accesul în zona de agrement se face prin strada Crinului”.

În Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, Cristian Moldovan a apreciat că „se impune aprobarea unui nou Regulament de organizare a activităților de pescuit recreativ/sportiv, pentru a pune la dispoziția cetățenilor orașului Luduș un serviciu recreativ de calitate, asigurându-se de asemenea un climat sănătos pentru oameni și de protecție a mediului înconjurător”.

Despre activitatea de pescuit recreativ/sportiv, primarul spune că aceasta se derulează în conformitate cu normele prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura, prin Serviciul Piețe, Sala de Sport, Bazin Sportiv și Stadion din cadrul Primăriei orașului Luduș. În contextul de azi, considerăm că se impune actualizarea și adaptarea la noile cerințe a Regulamentului de organizare a activităților de pescuit recreativ/sportiv”.

Tarife și contravenții

În capitolul III al Regulamentului sunt prevăzute modalitatea de acces, tarifele practicate și contravențiile. Accesul la pescuit pe amenajarea „Brațul Mort al râului Mureș” se face pe baza documentului de plată emis de primăria orașului Luduș și impune câteva prevederi: Pescuitul se poate practica doar pe partea amenajată în acest sens a „Brațului Mort al râului Mureș”; Pescuitul de zi este permis între orele 6.00 – 20.00, iar pescuitul de noapte între orele 20.00 – 6.00, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și în zilele de sărbători legale; Eliberarea biletelor și a abonamentelor de pescuit se taxează cu următoarele tarife: bilete de zi – 40 lei, bilete de noapte – 50 lei, bilete pentru 24 de ore – 75 lei, bilete pentru copii, elevi, studenți și pensionari – 20 lei, abonamente pentru pensionari – 40 lei. Valabilitatea abonamentelor pentru pensionari este cuprinsă în perioada luni – vineri între orele 6.00 – 14.00, exclusiv sărbătorile legale.

Pentru cei care nu înțeleg să respecte Regulamentul și normele generale de comportament, sunt prevăzute amenzi de la 100 la 600 de lei, în funcție de gravitatea contravenției.

Noul Regulament de organizare a activității de pescuit recreativ/sportiv pe Brațul Mort al râului Mureș a fost aprobat de aleșii locali.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE