CSU Scott, pe podium alături de campionul mondial Vlad Dascălu Recomandări zi de zi
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

CSU Scott, pe podium alături de campionul mondial Vlad Dascălu

În weekend-ul recent încheiat, riderii CSU Scott au participat la Campionatul Național de Mountain Bike Cross Country Short Track (XCC), competiție în premieră pentru România și Olympic Cross Country (XCO), alături de cel mai titrat mountain biker din țară, Vlad Dascălu (Trek Factory Racing), poziționat pe locul 2 în clasamentul Cupei Mondiale de MTB la XCO.

Evenimentul s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în perioada 17 – 19 iunie 2022, pe Drumul Sfântu Ioan, strada Valea Gârbăului, în organizarea ACS Transilvania MTB. Competiția de ciclism a debutat vineri cu proba XCC și a continuat duminică cu proba olimpică XCO, unde participanții au parcurs mai multe tururi pe un circuit de 3,95 kilometri și 185 metri diferență de nivel pe tur.

Iana Alesia Balteș a obținut ambele titluri de campioană națională, atât la Short Track (XCC), cât și la Olympic Cross Country (XCO), la categoria cadeți. Deși încă foarte tânără, la doar 15 ani, sportiva are numeroase medalii în palmares, se află la al zecelea titlu național și parcurge acest sezon competițional într-o formă de invidiat. Am întrebat-o care este secretul reușitei ei, având în vedere că s-a aflat într-o perioadă extrem de solicitantă din punct de vedere al pregătirii atât pentru campionat, cât și pentru examenul de evaluare națională.

„Nu am neapărat un secret, dar am încercat să îmi stabilesc prioritățile și să îmi împart minuțios zilele și săptămânile între școală, meditații și antrenamente. Am avut și sprijinul antrenorului și al părinților. Nu ascund că au fost și momente de cumpăna, am vărsat și câteva lacrimi, dar acum am satisfacția reușitei care șterge tot greul și gustul victoriei pe ambele planuri este foarte dulce.”

Evoluția lui Răzvan Grec i-a adus două victorii frumoase și binemeritate la categoria sub 23 de ani, riderul fiind un sportiv extrem de disciplinat și muncitor. Deși preferă cursele de XCO, se impune și cucerește medalia de campion în proba de XCC și obține titlul de vicecampion național în cea de XCO.

„Titlul de vicecampion național la U23 reprezintă o validare a formei mele fizice și îmi confirmă faptul că ne îndreptăm în direcția bună. Chiar dacă XCC-ul nu era țelul meu principal, vineri am avut o zi foarte bună și am reușit să ajung primul campion național de XCC din România, la categoria U23”, ne mărturisește acesta.

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate nici pentru Roberto Burța (Peque) care a cucerit titlul de vicecampion național XCO la categoria elite. Acesta a făcut o cursă fantastică duminică, pedalând pe întreg parcursul competiției în primul grup al greilor după Vlad Dascălu. L-am întrebat care a fost strategia lui:

„Vineri la XCC am avut puțin ghinion, mi-a sărit lanțul și am terminat pe locul 5. Duminică am încercat să fac o cursă cât mai calmă și calculată. Mi-am propus să nu pornesc foarte tare în prima tură ca să pot menține un ritm puternic toată cursa, lucru care mi-a și reușit. M-am simțit destul de bine și am văzut că pot să rămân cu primii băieți (Ede Molnár – BikeXpert și Patrick Pescaru – NoMad Merida CST), iar în ultima tură am încercat să mă distanțez pentru a termina pe locul 2. Vlad Dascălu a făcut o cursă destul de relaxată și nici nu se punea problema ca cineva să îl împiedice în obținerea unui nou titlu de campion național.”

Elias Hozat a câștigat în ambele zile ale competiției medalia de bronz pe traseul dedicat juniorilor. Cu un parcurs foarte bun în acest an, Elias este un mountainbiker cu numeroase clasări pe podium și cu un potențial fantastic. El se află alături de cei mai tineri membri ai echipei CSU Scott la primul sezon competițional în această formulă.

Cel mai dificil moment al concursului a fost pentru mine prima tură de XCO, datorită intensității ei”, ne măturisește acesta.

Tot la categoria elite, Lucian Logigan s-a clasat pe locul 3 în proba de XCC. L-am rugat să ne acorde un scurt interviu în calitatea sa de team manager al echipei.

Reporter: Care au fost provocările competiției?

L.L.: Fiecare competiție este o provocare. Oricând te poate surprinde performanța participanților din concurs sau chiar lipsa propriei forme ideale, deși te-ai pregătit luni întregi. Suntem o echipă, dar vorbim totuși despre un sport individual, așa că îndrăznesc să afirm că singura competiţie este cu tine însuţi. E vorba de foarte multă muncă, să respecți indicațiile staff-ului, să nu îți subestimezi adversarii. Colegii mei au fost motivați și sunt fericit pentru clasările obținute. Încă mă obișnuiesc cu rolul de team manager și îmi doresc să duc la îndeplinire cât mai profesionist cu putință sarcinile ce revin acestei funcții.

R: Ce ambiții aveți în acest sezon competițional?

L.L.: Ambiția noastră este să reprezentăm la cel mai înalt nivel sponsorul nostru principal, Scott și Clubul Sportiv Universitar, aflat sub tutela Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, care s-a angajat să vizeze excelența în orice activitate. Prin urmare, aceasta este de fapt cea mai mare provocare a noastră.

(Foto credit: ACS Transilvania MTB)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE