Geoffrey Rush, recompensat cu un trofeu onorific Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

Geoffrey Rush, recompensat cu un trofeu onorific

Actorul australian Geoffrey Rush, care are în palmares un premiu Oscar, va fi recompensat cu un Glob de Cristal onorific pentru „contribuţia sa excepţională la dezvoltarea cinematografiei mondiale” în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (1-9 iulie), au anunţat organizatorii evenimentului, relatează AFP.

Starul australian, în vârstă de 70 de ani, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal în anul 1997 datorită interpretării sale din filmul „Shine”.

Jeoffrey Rush, cunoscut de publicul mai tânăr după ce l-a interpretat pe Căpitanul Barbossa în filmele din populara franciză cinematografică „Piraţii din Caraibe”, a primit alte trei nominalizări la Oscar: în 1999 pentru rolul secundar din „Shakespeare in Love”, în 2001 pentru rolul principal din „Quills” şi în 2011 pentru rolul secundar din „The King’s Speech”.

Benicio del Toro, care a câştigat în 2001 premiul Oscar pentru rolul secundar din „Traffic”, va fi recompensat la Karlovy Vary cu Premiul Preşedintelui Festivalului.

AFP

( www.agerpres.ro )

Foto: www.agerpres.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE