Conferinţă a donatorilor palestinieni Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

Conferinţă a donatorilor palestinieni

 O conferinţă a donatorilor desfăşurată la New York a permis strângerea a 160 milioane de dolari pentru Agenţia Naţiunilor Unite pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni (UNRWA), însă bugetul acesteia este încă deficitar cu peste 100 milioane de dolari, a declarat comisarul său general, Philippe Lazzarini, transmite AFP.

În faţa presei, Lazzarini a salutat ‘sprijinul politic unanim foarte puternic’ exprimat la conferinţă, dar a arătat că ‘avem încă un drum lung de parcurs’.

Potrivit lui Lazzarini, dacă deficitul nu va fi acoperit în lunile următoare, accesul la educaţie pentru mii de băieţi şi fete, precum şi cel la servicii de sănătate şi de alimentaţie pentru refugiaţii palestinieni cei mai săraci ‘ar putea fi grav ameninţate’. ‘Am intrat într-o zonă periculoasă’, a prevenit el.

Bugetul anual al UNRWA, care numără 30.000 de angajaţi, se apropie de 1,6 miliarde de dolari. Agenţia furnizează servicii de bază (educaţie, sănătate) pentru 5,7 milioane de refugiaţi palestinieni repartizaţi între Liban, Siria, Iordania, Cisiordania ocupată şi Fâşia Gaza.

În deschiderea conferinţei donatorilor, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a subliniat că UNRWA, o barieră esenţială împotriva extremismului, este în pragul falimentului. El a făcut apel la suplimentarea donaţiilor şi a cerut un plan pe termen lung pentru stabilizarea financiară a agenţiei.

În schimb, ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a cerut statelor membre să-şi îngheţe contribuţiile pentru UNRWA până când profesorii angajaţi de agenţie şi acuzaţi de el că susţin terorismul şi omorârea de evrei vor fi concediaţi.

AFP

( www.agerpres.ro )

Foto: www.stiripesurse.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE