Coronavirusul închide aproape tot, în Macao Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Coronavirusul închide aproape tot, în Macao

Autorităţile din Macao au anunţat o vastă campanie de depistare a noului coronavirus şi o serie de măsuri restrictive pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile, luând decizia de a închide totul cu excepţia cazinourilor din această fostă colonie portugheză, care este singurul loc din China unde jocurile de noroc sunt autorizate, informează AFP.

După confirmarea unui total de 110 cazuri de COVID-19 de la începutul noului val de infectări, un număr foarte scăzut şi care nu poate fi deloc comparat cu cele înregistrate în alte zone ale lumii, autorităţile din Macao au adoptat foarte repede măsuri pentru a stopa transmiterea virusului, în concordanţă cu politica de „zero Covid” din China continentală.

Şeful Executivului din Macao, Ho Iat-seng, a declarat joi că situaţia este „mai complicată şi mai gravă ca niciodată”, deşi până acum acest oraş a fost în mare parte scutit de ravagiile pandemiei de COVID-19.

După o testare în masă a populaţiei locale, care a durat 48 de ore şi s-a încheiat marţi, autorităţile din Macao le-au ordonat tuturor locuitorilor oraşului să se supună unei noi serii de teste, ce vor fi realizate.

Barurile, cinematografele, cluburile de noapte, saloanele de coafură şi cele de înfrumuseţare, sălile de fitness şi terenurile de sport au fost obligate să se închidă.

AFP

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE