Home / Administratie / Proiect important pentru comunitatea din Corbești (Acățari)

Proiect important pentru comunitatea din Corbești (Acățari)

Conducerea Primăriei comunei Acățari a anunțat, recent, prin intermediul unui comunicat de presă, demararea proiectului „Asigurarea accesului egal al comunității romilor din localitatea Corbești la serviciile publice locale”.

Conform documentului, Comuna Acățari anunță, în data 1 iunie 2022, ”lansarea proiectului „Asigurarea accesului egal al comunității romilor din localitatea Corbești la serviciile publice locale” inițiativă care beneficiază de un grant în valoare de 22.641 de euro oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

”Obiectivul general al proiectului  reprezintă creșterea gradului de desegregare în localitatea Corbești, prin modernizarea drumului comunal DC64, drum care leagă o localitate compactă din punct de vedere al etniei populației, integral romă, de restul comunității. Acest proiect contribuie în mod direct la atingerea obiectivelor schemei de grant”, se precizează în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, obiectivul specific al proiectului este ”creșterea capacității operaționale și financiare a Unității Administrativ-Teritoriale Comuna Acățari de a obține finanțări pentru implementarea măsurilor prevăzute în strategiile și planurile locale de dezvoltare, respectiv implementarea principiului egalității de șanse și asigurarea condițiilor egale de acces la servicii serviciile de bază pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.”

(Redacția)

Citeste si:  IPJ: Măsuri și recomandări pentru minivacanța 12-15 august

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: 32% din banii pentru proiecte sportive, alocați unei echipe de fotbal din Liga a III-a

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat marți, 9 august, cu prilejul unei ședințe …