Billie Eilish a protestat în timpul recitalului de la Glastonbury Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Billie Eilish a protestat în timpul recitalului de la Glastonbury

Cântăreaţa americană Billie Eilish a protestat faţă de decizia Curţii Supreme a SUA privind avortul în timpul recitalului său de pe scena festivalului Glastonbury, informează DPA.

„Astăzi (n.red vineri) este o zi foarte, foarte neagră pentru femeile din SUA. Voi spune acest lucru pentru că nu mai suport să mă mai gândesc la asta în acest moment”, a declarat cântăreaţa de 20 de ani vineri seara, pe scena Pyramid, la prezentarea cântecului „Your Power”, care vorbeşte despre oamenii care abuzează de puterea lor.

Comentariile artistei – cel mai tânăr headliner din istoria festivalului Glastonbury – vin după ce vineri instanţa americană, cu majoritate conservatoare, a luat decizia istorică de a anula jurisprudenţa stabilită prin cazul emblematic „Roe v. Wade” din 1973, care garanta dreptul femeilor la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină. Decizia de vineri nu scoate în afara legii avorturile, dar trimite Statele Unite în situaţia în care se aflau înainte de „Roe v. Wade”, când fiecare stat al federaţiei era liber să le autorizeze sau nu.

Recitalul de vineri marchează a doua apariţie a starului pop american la festivalul Glastonbury, după debutul său în 2019, când a cântat pe The Other Stage.

DPA

( www.agerpres.ro )

Foto: www.realitatea.net

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE