Home / Business / 14 idei de afaceri câștigătoare ale programului ,,Student Start-Up 1.0”

14 idei de afaceri câștigătoare ale programului ,,Student Start-Up 1.0”

,,Step into the future”, conferința de anunțare a câștigătorilor concursului de planuri de afaceri din cadrul proiectului ,,Student Start-Up 1.0”, implementat de Asociația Culturală Amphion și partenerii săi, Universitatea „Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș și Universitatea de Arte Târgu Mureș, a avut loc în data de 23 iunie la Hotel Plaza din Târgu Mureș.

Studenții câștigători au avut ocazia de a-și prezenta ideea de afacere, de a-i cunoaște pe ceilalți colegi, dar și de a primi răspunsul la întrebări concrete referitoare la etapa de punere în aplicare a planului de afacere. Idei precum turism de tip glamping, food truck destinat festivalurilor, înființarea unui cabinet stomatologic, dezvoltarea unui teatru neconvențional sau platforma locală de servicii de rezervare și asistență turistică au fost apreciate în cadrul evenimentului.

„În cadrul proiectului ,,Student Start-Up 1.0”  350 de studenți au obținut diplomă de competențe antreprenoriale. 14 studenți au câștigat în urma concursului de planuri de afaceri o finanțare nerambursabilă între 40.000 și 100.000 de euro, valoarea totală a ajutorului de minimis oferit fiind de 1.300.000 de euro. Afacerile finanțate sunt localizate exclusiv în Regiunea Centru, majoritatea în județul Mureș. Studenții care deja și-au dovedit valoarea și aptitudinile printr-un plan de afaceri câștigător beneficiază în aceste zile de un program integrat de formare profesională, mentorat, stagii de practică și consiliere de business, susținut de antreprenori cu peste 10 ani experiență”, au transmis reprezentanții Asociației Amphion.

Programul de formare și consiliere a fost oferit de către Loop Operations, o companie care până în prezent a oferit cursuri de competențe antreprenoriale pentru peste 2000 de persoane. Proiectul a fost co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Citeste si:  Accident nocturn, cu patru victime, în Sighișoara

Mălina MORARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Pentru mine tu ești Ceaușescu” la Cinema ARTA în Joia Muzeală

Cu ocazia împlinirii unui an de existență a programului „Joia Muzeală”, Muzeul Județean Mureș și …