Județul Mureș, mică pârghie pentru colaboararea arhivistică Româno-Maghiară Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 319 Vizualizări

Județul Mureș, mică pârghie pentru colaboararea arhivistică Româno-Maghiară

Publicarea bilingvă a ”Ghidul fondurilor și colecțiilor arhivistice privitoare la Transilvania anterioare anului 1918/1919” a fost un adevărat succes în ceea ce privește colaboararea arhivistică dintre România și Ungaria. Proiectul cuprinde două volume de prezentare ce conțin fonduri și colecții ardelene păstrate la Arhivele Naționale ale Ungariei.

În continuare se planifică să apară volume care să includă și celelalte arhive județene din România și Ungaria.

Potrivit site-ului oficial al Arhivelor Naționale Române, ghidul va avea în total 21 de volume și „va reprezenta un instrument complet de prezentare a arhivelor publice din România și Ungaria, referitoare la istoria Transilvaniei, până la sfârșitul Primului Război Mondial”.

Într-o postare de pe pagina de Facebook a fostului director general al Arhivelor Naționale Române, Ioan Drăgan, acesta puncta că județul Mureș se numără printre cele patru ghiduri bilingve județene, alături de Alba, Maramureș și Harghita.

„Astfel, Arhivele Naționale din România și Ungaria își îndeplinesc datoria profesională de a pune la îndemâna cercetătorilor români și maghiari un instrument de cercetare modern și complet al imensului tezaur documentar, care ilustrează o istorie comună multiseculară”, era de asemnenea inclus în postarea de pe pagina de Facebook a lui Ioan Drăgan.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE