Leontina Pop susţine screeningul cancerului de col uterin Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 359 Vizualizări

Leontina Pop susţine screeningul cancerului de col uterin

Cunoscuta şi îndrăgita solistă de muzică populară Leontina Pop a decis să se alăture cauzei şi să susţină programul de screening pentru cancerul de col uterin şi îndeamnă femeile, în special pe cele tinere, să renunţe pentru câteva minute la tot ceea ce au de făcut şi să meargă la testare, în speranţa că astfel poate fi evitată o dramă. Descoperit la timp, cancerul de col uterin se poate vindeca.

“Dragele mele prietene – domnişoare, neveste, soţii şi bunici – dacă facem testul pentru a depista la timp cancerul de col uterin vom petrece alături de cei dragi mulţi ani şi zile frumoase. Testaţi-vă pentru a rămâne sănătoase! O viata sănătoasă, este o viaţă frumoasă! Sunt făloasă şi fericită să fac parte din acest proiect şi îndemn toate femeile să participe la testare”, a transmis Leontina Pop tuturor femeilor.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

“Sunt încântată de faptul că îndrăgita artistă de muzică populară din județul nostru, doamna Leontina Pop, a dorit să vină alături de noi în acest proiect socio-medical dedicat tuturor femeilor. Spontaneitatea, bucuria și modul dânsei de a comunica sunt calități care o aduc aproape de orice femeie”, a declarant șef lucrări dr. Cosmina Uzun, manager de proiect.

Din păcate, în România, nu doar cancerul ucide, ci şi lipsa de informare şi nivelul scăzut de conştientizare a anumitor factori de risc care influenţează probabilitatea ca o persoană să dezvolte cancer de col uterin.

“Medicii trebuie să ofere pacientelor informații care să le permită să ia decizii în cunoștință de cauză dacă să participe sau nu la o testare, la o intervenție medicală, cunoscând riscurile posibile și consecințele. Prin acest proiect oferim femeilor sănătoase informațiile necesare pentru a-și păstra starea de sănătate. Doamnelor și domnișoarelor puteți preveni cancerul de col uterin! Trebuie doar să vă testați!”, a transmis șef lucrări dr. Cosmina Uzun.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE