Sărbătoarea de Sânziene la Muzeul Județean Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Sărbătoarea de Sânziene la Muzeul Județean

Într-o atmosferă plăcută de sărbătoare, echipa Secției de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș, a fost în compania unor vizitatori cu totul speciali, începând cu fetițele care și-au împletit coronițe din flori de sânziene, ajutate de mamele lor și continuând cu o șezătoare a Grupului ”Târgu Mureş coase ie”, în ziua de 24 iunie,  Ziua Iei. Evenimentul a făcut parte din programul pus la dispoziție de Muzeul Județean Mureș cu ocazia Zilelor Târgumureșene.

„Fiecare poveste, a însemnat de fapt relatarea unei experiențe de viață, țesută cusută, brodată,  constituindu-se în momente emoționante, de la debutul lucrului de mână până azi, când din mâinile acestor doamne au reieșit adevărate mărgăritare ale artei noastre populare”, au transmis reprezentanții Secției de Etnografie și Artă Populară.. 

Numele celor care au contribuit au la realizarea acestei întâlniri de suflet sunt:  Lia Belaşcu, Eugenia Maria Butucea, Beatrice Budea, Mona Cristescu, Ionela Horga, Cosmina Chiorean, Mariana Mureşan, Neli Câmpean, Ana Sălăgean, Mihaela Hurubă, Maria Beica, Rodica Cozoş, Adina Maşca, Letiţia Blaga, Sorina Moicaşa.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE