Papa Francisc, reacții după tragediile din Melilla şi Texas Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Papa Francisc, reacții după tragediile din Melilla şi Texas

Papa Francisc şi-a exprimat durerea după tragediile produse în enclava spaniolă Melilla din Maroc, precum şi în statul american Texas, unde zeci de migranţi şi-au pierdut viaţa în ultimele zile, informează AFP.

”Am aflat cu durere vestea despre tragediile migranţilor produse în Texas şi la Melilla”, a scris pe Twitter suveranul pontif. ”Să ne rugăm împreună pentru fraţii noştri care au murit cu speranţa unei vieţi mai bune; şi pentru noi, ca Domnul să ne deschisă inimile şi astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a adăugat papa Francisc.

Luni, cel puţin 46 de migranţi au fost găsiţi decedaţi într-un camion în oraşul San Antonio din Texas, în sudul Statelor Unite, într-o zi cu temperaturi extrem de ridicate. Moartea lor reprezintă una dintre cele mai grave tragedii din ultimii ani în care au fost implicaţi migranţi.

Drama s-a produs la o distanţă de circa 240 de kilometri de frontiera cu Mexicul, în contexul în care acest mijloc de transport, extrem de periculos, este utilizat în mod frecvent de migranţii care doresc să intre în Statele Unite.

Vineri, cel puţin 23 de migranţi au murit în urma unor confruntări cu forţele de ordine după ce au încercat să pătrundă în forţă în enclava spaniolă Melilla, din nordul Marocului.

AFP

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE