Proiect PNL: Sprijin pentru femeile de afaceri Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 356 Vizualizări

Proiect PNL: Sprijin pentru femeile de afaceri

Femeile de afaceri pot primi granturi în valoare maximă de 200.000 lei/ IMM, potrivit unui proiect al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Banii pot fi accesați până în 2027 de aproximativ 5.000 de companii, cu condiția de a fi deținute în proporție de cel puțin 50% de o femeie.

“Partidul Național Liberal dovedește că are soluții clare pentru o societate echitabilă care oferă oportunități atât femeilor, cât și bărbaților. Eforturile noastre contribuie la crearea unui mediu social și economic puternic, incluziv și bogat în oportunități. Salutăm și susținem lansarea în consultare publică a  procedurii de implementare a Programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM”, a spus prim-vicepreședintele PNL Mureș, Mara Togănel.

Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM are alocate, pentru următorii cinci ani, fonduri totale de un miliard de lei.

Conform proiectului de procedură, va fi implementată o schemă de ajutor minimis, prin intermediul căreia vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 de lei/ IMM. Cererile vor fi finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.

În perioada 2022-2027, se estimează acordarea un ajutor în valoare totală de 1.000.000.000 de lei, unui număr aproximativ de 5.000 de beneficiare. Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 157.624.000 de lei.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE