Vâltoarea Mureșeană la ediția a noua Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 308 Vizualizări

Vâltoarea Mureșeană la ediția a noua

Ediția a noua a Vâltorii Mureșene se va desfășura anul acesta spre sfârșitul lunii lui gustar, între 23 și 28 august. În cadrul unei conferințe de presă organizate în interiorul Cetății Medievale de către Szente Katalin, președintele Asociației pentru Târgu Mureș, Jakab Orsolya organizator principal și Molnár Imola coordonator programe, au fost prezentate principalele noutăți din anul acesta.

Activități pentru târgumureșeni de toate vârstele

Asociația pentru Târgu Mureș organizează evenimente pentru târgumureșeni de zece ani, fiind o voce puternică a comunității. Anul acesta, Vâltoarea Mureșeană vine după doi ani de pandemie care a împiedicat desfășurarea obișnuită a festivalului, drept urmare se anunță o ediție cu multe surprize și activități felurite.

Ediția a noua este dedicată târgumureșenilor de toate vârstele însă organizatorii doresc să pună accentul pe relația cu adolescenții. Prin urmare, în cele cinci zile tinerii vor putea participa la mese rotunde, dezbateri sau simple dialoguri pe teme diverse de actualitate cum ar fi consumul de droguri, bullying-ul, încălzirea globală, și altele. De asemenea, tinerii împreună cu prieteni de toate vârstele vor putea participa în serile de festival la petreceri cu DJ populari, concerte sau spectacole.

Planul al doilea vizează familiile. Organizatorii au gândit o serie de activități dedicate copiilor, părinților, dar și deținătorilor de animale de companie. În acest sens, colaborarea cu Teatrul Ariel, Biblioteca Teleki, Muzeul Județean Mureș, Casa Tradițiilor din Transilvania va fi una prielnică pentru a crește numărul de activități la care poate participa întreaga familie. Pentru iubitorii de animale, în cadrul festivalului vor exista întâlniri cu specialiști care pot oferi diverse sfaturi despre diverse subiecte, întâlniri între stăpâni și întâlniri între animale de companie.

Totodată, programul de seară este un alt pilon pe care se bazează organizatorii, acesta conținând petreceri și concerte atât în limba română cât și în limba maghiară.

„Avem foarte multe programe pentru familii, pentru copiii de toate vârstele, programe de sport, de sănătate și well-being dar și programe culturale.

Un alt pilon important sunt concertele care vor avea loc de joi până duminică, vom avea formații precum 4S Street din Gheorgheni, Apostol din Ungaria, vineri va concerta Compact, vor veni și Punnany Masif, Beatrice, și pentru prima data în ultimii ani, Akos”, a declarat Molnár Imola coordonatorul programelor din cadrul evenimentului.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE