Canada a anunţat că îşi sporeşte prezenţa diplomatică în Europa Centrală şi de Est, precum şi în Caucaz Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 135 Vizualizări

Canada a anunţat că îşi sporeşte prezenţa diplomatică în Europa Centrală şi de Est, precum şi în Caucaz

Canada a anunţat că îşi sporeşte prezenţa diplomatică în Europa Centrală şi de Est, precum şi în Caucaz, prin deschiderea a patru noi ambasade, pentru a ajuta la „contracararea activităţilor destabilizatoare ale Rusiei”.

Acest anunţ intervine după ce liderii ţărilor din G7 (grupul celor mai industrializate ţări), printre care Canada, s-au angajat să furnizeze sprijin „diplomatic” Ucrainei, invadată pe 24 februarie de Rusia.

„Ne majorăm amprenta diplomatică. Canada va deschide patru noi ambasade în Estonia, Lituania, în Slovacia şi în Armenia”, a anunţat şefa diplomaţiei canadiene Melanie Joly, în timpul unei conferinţe de presă la Madrid, în marja summitului NATO.

„Această expansiune diplomatică va contribui la orientarea răspunsului Canadei la evoluţia ameninţărilor la adresa securităţii, la întărirea cooperării politice şi economice pentru a-i susţine pe aliaţii europeni”, a subliniat Ministerul Afacerilor Externe canadian într-un comunicat.

Această intensificare a prezenţei diplomatice vizează de asemenea „să contracareze mai mult efectele invaziei ruse în Ucraina şi să susţină Armenia în dezvoltarea sa democratică”, pentru că, potrivit Melaniei Joly, „diplomaţia rămâne cel mai bun mod de a susţine securitatea şi stabilitatea”.

„Aceste schimbări vor consolida angajamentul Canadei în regiune, vor ajuta la contracararea activităţilor destabilizatoare ale Rusiei şi vor creşte sprijinul pentru operaţiunea REASSURANCE”, a mai declarat şefa diplomaţiei canadiene.

AFP

( www.agerpres.ro )

Foto: www.stiripesurse.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE