Home / Invatamant / FOTO: „Porția de sănătate” la Școala Porumbeni

FOTO: „Porția de sănătate” la Școala Porumbeni

Distribuie

Am pornit la drum plini de energie, curioși și gata de învățare. La Școala Primară și Grădinița Porumbeni, structură a Școlii Gimnaziale Ceuașu de Câmpie, copiii parte din Clubul Meseriilor Rurale au lucrat la primul lor proiect, un program de activități extrașcolare care se adresează tuturor copiilor care provin din mediul rural finanțat de Fundația Noi Orizonturi și implementat „la firul ierbii” în perioada aprilie – iunie 2022.

Pentru a da relevanță învățării, pentru a crește aprecierea față de comunitate și față de ei înșiși, pentru a-i pregăti pentru un viitor durabil, chiar la ei în sat, copiii au parcurs o serie de activități de învățare prin care ajung să cunoască, să aprecieze și să valorifice patrimoniul natural al locurilor în care s-au născut și devin agenți ai schimbării în comunitățile lor.

Pe lângă că au aflat mai  multe despre satul lor, au învățat și despre plantele medicinale din flora spontană, au recoltat plantele și au jucat rolul unui producător local creându-și o mică grădină cu plante medicinale pe care o vor îngriji. Mai apoi au construit paturi de uscare pentru plantele lor, au confecționat din pânză săculeți pentru ambalat plantele și au preparat sub îndrumarea atentă a adulților produse din plante: cremă de gălbenele, cătină cu miere, sirop de brad, gem de măceșe și miere de păpădie pentru oamenii din sat și au organizat o expoziție de prezentare și valorificare a produselor muncii lor.

Datorită implicării și devotamentului cadrelor didactice din unitate: prof. înv. primar Bardoși Crina, prof. înv. preșc. Csiki Eva, prof. înv. primar Peres Rozalia, prof. înv. primar Romașcanu Raluca și voluntarilor din comunitate: îngrijitoare, părinți, frați, localnici, am creat momente unice pentru copii cât și pentru comunitate.

Proiectul i-a încurajat pe copii să fie mai responsabili, mai atenți la sănătatea lor și la mediul înconjurător, i-a apropiat de școală și a contribuit la formarea unor depinderi de protejare a naturii și de valorificare a patrimoniului natural din zonă.

Prof. înv. preșc. ZOLYOMI Lenuța-Viorica,

Coordonator proiect


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.