Home / Business / FOTO: Tei Residence, ansamblu rezidențial premium construit în Târgu Mureș

FOTO: Tei Residence, ansamblu rezidențial premium construit în Târgu Mureș

Distribuie

Romur SA a dezvoltat în ultimii ani în Târgu Mureș ansambluri rezidențiale complexe (Acta și Colors Residence), un ansamblu rezidențial de lux (Republicii 43), un apart hotel (H11 Downtown Apartments), iar recent a restaurat, extins și a oferit o nouă viață imobilului monument istoric cunoscut sub denumirea de „Cocoșul de Aur”, acesta fiind recent inaugurat ca un restaurant cu terasă și un boutique hotel cu servicii la un standard înalt.

Localizarea și oportunitatea investiției

Continuând viziunea proprietarului Cosmin Pop de a îmbunătăți calitatea vieții în orașul său natal și de a duce locuirea la un alt nivel, Romur SA anunță construcția în viitorul apropiat a unui ansamblu rezidențial premium care se află în proces de autorizare și care va purta denumirea de Tei Residence.

Imobilul este proiectat de un birou de arhitectură din Cluj-Napoca, Manopera Architecture, birou condus de Romeo Cuc, un arhitect tot din Târgu Mureș și va fi amplasat pe strada Apaductului, în cartierul Unirii, la 5 minute de mers față de principala zonă de promenadă amenajată pe malurile râului Mureș. Numele ansamblului rezidențial vine ca un omagiu adus străzii pe care se amplasează, strada Apaductului – strada bordată de teii aflați pe aliniament.

Urmând direcția europeană contemporană de dezvoltare a orașelor, proiectul propune o conversie funcțională a unui fost sit industrial prin reintegrarea unui loc lipsit de funcțiune în vederea valorificării potențialului său. Acest lucru va determina o îmbunătățire substanțială a condițiilor de viață, nu doar în noul ansamblu, dar și în întreaga zonă.

O tipologie de locuire vizionară în Târgu-Mureș

Contextul proiectului este cel al unei zone aflate la granița dintre locuirea colectivă preponderentă și locuirea individuală de pe strada Apaductului.

Parcela rotită față de stradă este una cu o dimensiune și formă atipice. În același timp, proiectul caută să găsească o formulă care să corespundă direcțiilor căutate de dezvoltator și arhitecți, spre o calitate ridicată a vieții în locuințe și în ansamblu și care să fie capabilă să răspundă nevoilor contemporane de locuire premium.

Astfel, volumul clădirii este generat de integrarea în context, de orientarea apartamentelor pentru o eficiență energetică sporită și de obținerea unor perspective spre oraș.

Tei Residence aduce în Târgu-Mureș o altfel de tipologie de clădire cu locuințe și spații comerciale, o tipologie consacrată la nivel mondial începând cu proiectul HABITAT 67 în Canada (arh. Moshe Safdie) și reutilizată ulterior la nivel internațional de mari birouri de arhitectură precum BIG, MVRDV, Aarhus și mulți alții.

În căutarea unei soluții capabile să îmbine într-un mod coerent avantajele locuirii individuale (spațiu exterior propriu și verde) cu confortul locuirii colective (comunitate, spații de socializare), noua clădire va avea o siluetă armonizată cu contextul, care urcă în trepte dinspre strada Apaductului generând terase generoase și înverzite (evitând prezența unui volum impunător). Clădirea se aliniază la stradă respectând caracterul zonei, iar apoi se așează rotit pe teren în funcție de punctele cardinale, astfel încât apartamentele să beneficieze de însorire cu orientare est, sud și vest.

Locuirea în Ansamblul Tei Residence

Mizând pe o densitate echilibrată, pe accesibilitatea facilă la funcțiunile complementare din zonă (grădinițe, școli, comerț, servicii) și evitând problemele de mobilitate (apropierea de rețeaua de transport public local conferă un mare avantaj pentru mobilitate și conexiune cu centrul orașului), noul ansamblu va dispune de 128 de apartamente de o diversitate atât tipologică, cât și spațială.

Apartamentele sunt orientate est, sud și vest, beneficiază de lumină și însorire, au spații exterioare acoperite proprii (balcoane, logii, terase acoperite), iar jocul volumetric oferă apartamentelor terase mari, înverzite cu intenția de a echilibra confortul interior cu cel exterior. Tot ca o căutare de a oferi mai mult locuitorilor, apartamentele de la parter vor avea grădini private proprii.

Dincolo de apartamentele premium, noul ansamblu vine către viitorii săi ocupanți cu o serie de avantaje care completează locuirea. Spre strada Apaductului, la parter, clădirea dispune de 4 spații comerciale. Tei Residence va avea un parking subteran cu 160 de locuri de parcare, vor fi amplasate stații de încărcare pentru mașini electrice și sunt prevăzute în tot ansamblul rasteluri pentru biciclete.

Clădirea „îmbrățișează” o piațetă urbană care găzduiește spații verzi comune, un loc de joacă pentru copii, dar și intrările în cele 8 case de scară propuse.

În jurul clădirii va fi amenajată o alee de promenadă unde locuitorii se pot bucura de vegetație înaltă și locuri de odihnă.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cadastrare gratuită în 77 de localități mureșene

Distribuie Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș va încheia contracte de finanțare a lucrărilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.