Aglomerație la Parada LGBT+ din Londra Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 106 Vizualizări

Aglomerație la Parada LGBT+ din Londra

Peste 1 milion de persoane, din care multe purtau paiete şi fluturau drapele în culorile curcubeului, au defilat sâmbătă pe străzile din Londra pentru a celebra comunitatea LGBT+, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la organizarea primului marş gay din Regatul Unit, informează AFP.


În total, peste 1 milion de persoane şi reprezentanţi de la aproximativ 600 de asociaţii şi organizaţii LGBT+ au participat la acest eveniment care se doreşte „cel mai mare şi cel mai cuprinzător din istorie”, potrivit organizatorilor. De asemenea, evenimentul de sâmbătă a fost primul marş gay organizat în Marea Britanie după declanşarea pandemiei de coronavirus, care a cauzat anularea ediţiilor din 2020 şi 2021.


Participanţii au pornit sâmbătă la prânz din Hyde Park şi au defilat până la Whitehall, în centrul Londrei, pentru a aduce un omagiu primului marş LGBT din Regatul Unit, care a avut loc în anul 1972. Atunci, câteva sute de persoane au participat la acea defilare originală, organizată la doar cinci ani după dezincriminarea homosexualităţii în Regatul Unit.


Militanţii din epocă au avut „un curaj incredibil”, a declarat pe Twitter prim-ministrul britanic Boris Johnson, care le-a dorit participanţilor de sâmbătă să aibă parte de „o paradă fericită”.

AFP

(www.agerpres.ro)

Foto: https://m.facebook.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE