Lege pentru imaginile retușate Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

Lege pentru imaginile retușate

Reclamele în care aspectul unei persoane a fost editat trebuie acum explicate în Norvegia, potrivit unei modificări legislative intrate în vigoare vineri, relatează DPA.


Imaginile retuşate sau editate, utilizate în reclamele comerciale, trebuie acum să includă o notificare uniformă circulară.


Acest lucru afectează modificări ale formei şi dimensiunii corpului, precum şi ale pielii persoanei descrise în reclamă.


Măsura are ca scop, pe de-o parte, creşterea gradului de conştientizare că reclamele adesea nu reprezintă corpul natural şi, pe de altă parte, protejarea minorilor în special să nu aspire la standarde de frumuseţe nerealiste.


„În sfârşit, obţinem o măsură puternică împotriva presiunii nesănătoase asupra corpului la care sunt expuşi copiii şi tinerii în special”, a declarat ministrul familiei Kjersti Toppe, salutând modificarea.
Noile cerinţe se aplică atât mass-media convenţionale, cât şi celei online, precum şi pe reţelele sociale, inclusiv influenceri. Nerespectarea lor poate conduce la o amendă, nu numai pentru cei responsabili de reclamă, dar şi pentru agenţii de publicitate.


Notificarea trebuie să ocupe aproximativ 7% din suprafaţa imaginii şi să fie plasată în colţul din stânga sus al reclamei.

(www.agerpres.ro)

Foto: www.fixthephoto.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE