Simulator de nașteri la Dimitrie Cantemir Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Simulator de nașteri la Dimitrie Cantemir

Școala Postliceală Dimitrie Cantemir are în dotare un simulator de nașteri de peste 40.000 de euro. Manechinul este o realistă simulatoare de naștere de înaltă fidelitate, simulează inclusiv partea de întoarcere a fătului intra uterin, rotația internă, rotația externă și fătul expulzat, când se termină procesul de naștere. Practic este un laborator care este dotat cu materiale țintit mai mult pe parte de obstetrică, ginecologie, respectiv acordarea primului ajutor, inclusiv toate materialele care țin de primele îngrijiri care se acordă nou-născutului, cu stabilirea scorului APGAR.

Achiziția face parte din proiectul IPCAR – Învăț practic – sunt competent – mă angajez rapid, proiect cofinanțat din Fondul Social European.

Manechinul are și abdomenul detașabil, abdomenul are pompiță specială cu care se poate sufla aer și arată gravida în diferite săptămâni de sarcină, de exemplu de la 5 luni la 9 luni, vedem cât de mare este și abdomenul în perioada de naștere, ne explică Simona Cistelican, coordonator activități proiect, responsabilul Comisiei Metodice de Asistent Medical Generalist în cadrul Școlii Postliceale Dimitrie Cantemir.

Pe lângă manechinul care arată procesul de naștere există și un alt manechin pe care se pot face injecții, sondaje, clisme, măsurări de tensiune arterială, precum și veste speciale pentru manevra Heimlich.

Proiectul a început acum 2 ani, cu scopul de a asigura condiții foarte bune pentru practica elevilor. Am avut până în acest moment 3 grupe de stagiu, aproximativ 150 de elevi au fost deja în pregătire practică și mai avem acum, pe ultima sută de metri, în luna iulie, încă 36 de elevi. Am avut un număr suficient de ore de de stagiu, respectiv 184 de ore pe fiecare semestru, în care, tutorii de practică și asistenții profesori s-au ocupat strict de pregătirea acelor grupe de de elevi. Din păcate se încheie, luna august va fi ultima lună de proiect, dar noi sperăm să reușim să aducem și altele noi.

În cadrul proiectului au fost acordate 17 burse sociale în valoare de 2 800 de lei fiecare, pentru elevii care aveau condiții sociale mai precare și care au avut nevoie de această bursă ca să-și continue studiile, respectiv pregătirea practică. În următorul semestru vor mai fi acordate încă 3. La finalul acestui proiect va fi scos și un ghid de practică pe toate modulele la care elevii au făcut stadiu de pregătire practică, va conține toate tehnicile care sunt prevăzute în curriculă, descrise și cu poze cât mai bine exemplificate, de care să profite și generațiile următoare. Este voluminos, deja sunt aproximativ 700 de pagini.

Știm foarte bine că locurile de muncă sunt destul de puține și atunci încercăm să-i pregătim cât mai bine, a menționat în încheiere Simona Cistelican.

Tinerilor li s-a asigurat un echipament medical complet, bluză, pantaloni, plus câteva materiale necesare în activitatea lor de zi cu zi tensiometru, stetoscop, garou, termometru, toate acestea au fost oferite prin prin proiect. Pe lângă toate aceste activități ce au vizat strict pregătirea practică, au avut loc și alte activități organizate prin workshop-uri, respectiv 2 sesiuni de workshop-uri și sesiuni de comunicare și concursuri cu premii. Toți cei 185 de beneficiari ai proiectului au participat la activități de consiliere și orientare profesională, cu un consilier specializat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE