Solicitarea lui Erdogan pentru Suedia și Finlanda Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Solicitarea lui Erdogan pentru Suedia și Finlanda

Suedia şi Finlanda trebuie să-şi îndeplinească promisiunile pe care le-au făcut Turciei în cadrul acordului ce prevede ridicarea veto-ului Ankarei cu privire la aderarea celor două ţări la NATO, inclusiv un angajament din partea Stockholm-ului de a extrăda 73 de „terorişti”, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

În cadrul unei conferinţe de presă la Madrid, la sfârşitul summitului NATO, şeful statului turc a declarat că, în opinia sa, semnarea acordului trilateral reprezintă o recunoaştere a sensibilităţilor Ankarei în privinţa terorismului şi o „victorie diplomatică” pentru Turcia.

Erdogan a cerut Finlandei, Suediei şi aliaţilor NATO să dea dovadă de „solidaritate deplină” cu Ankara în lupta sa împotriva terorismului, în special luptând împotriva mişcărilor kurde.

Preşedintele turc a cerut celor două ţări nordice „să ia parte” la această luptă.

„Această determinare (împotriva terorismului) nu trebuie să rămână pe hârtie. Este imperativ ca lupta să continue într-o manieră pe deplin solidară, fără nicio discriminare între organizaţiile teroriste”, a mai spus el la summitul NATO.

Turcia a ajuns marţi seara la un acord cu cele două ţări nordice privind aderarea lor la NATO în schimbul angajamentului lor de a lupta împotriva mişcărilor kurde, considerate teroriste de Ankara.

Reuters

(www.agerpres.ro)

Foto: www.blacknews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE