Home / Stiri din vecinatatea Romaniei / Ursula von der Leyen vrea reformă anticorupție în Ucraina

Ursula von der Leyen vrea reformă anticorupție în Ucraina

Distribuie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel la Ucraina să îşi accelereze reformele împotriva corupţiei, asigurând Kievul de sprijinul statelor membre pentru „drumul lung” spre aderarea la UE.

Von der Leyen a salutat reformele deja efectuate şi instituţiile iniţiate pentru a crea „o maşină anticorupţie impresionantă”, într-un discurs prin videoconferinţă în faţa deputaţilor ucraineni.

„Însă de acum aceste instituţii au nevoie de mijloace de acţiune şi de persoane potrivite în posturile de răspundere”, a afirmat ea.

„Trebuie ca noul şef al parchetului specializat în lupta împotriva corupţiei şi noul director al biroului naţional ucrainean de luptă împotriva corupţiei să fie numiţi cât mai repede posibil”, a mai afirmat şefa executivului european.

În legătură cu proiectul de reformă a Curţii Constituţionale, ea a spus că este „necesar să se prevadă, pe cale legislativă, o procedură de selecţie a judecătorilor”.

Ea a salutat adoptarea de către Kiev a unei legi menite să oprească „influenţa excesivă a oligarhilor asupra economiei”, însă a cerut ca Ucraina să asigure de acum „aplicarea sa într-o manieră solidă din punct de vedere juridic”.

Ursula von der Leyen a cerut de asemenea adoptarea unei „legi privind media, care să alinieze legislaţia ucraineană la normele Uniunii Europene şi să ofere autorităţii independente de reglementare a media a mijloacelor necesare”.

Liderii celor 27 de state membre au acordat la 23 iunie Ucrainei statutul de candidată la UE.

„Drumul ce trebuie parcurs va fi lung, însă Europa va fi alături de voi cu fiecare etapă, indiferent de cât timp va dura, de la aceste zile întunecate de război până în momentul în care veţi trece pragul Uniunii Europene”, a promis Ursula von der Leyen.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Preparat culinar interzis de Regele Charles

Distribuie Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.