Investiții în Învățământ, la Târgu Mureș Administrație
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Investiții în Învățământ, la Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a oferit informații, într-o conferință de presă care a avut loc joi, 1 iulie, despre reabilitarea unităților de învățământ și bursele școlare. În acest sens, acesta a declarat faptul că bugetul alocat pentru școli a fost dublat în anul 2022.

„Așa cum am promis încă de la preluarea mandatului de primar, bugetul pentru școli în Târgu Mureș a fost dublat și am început și un program de extindere și modernizare și construcții pentru creșe noi, având în vedere că orașul avea o lipsă acută de creșe. Este prevăzută modernizarea creșei de pe strada Apaductului. S-a început reabilitarea, consolidarea și mansardarea Școlii Gimnaziale ”Friedrich Schiller” din municipiul Târgu Mureș. S-a câștigat licitația pentru Școala de Arte și Meserii ce presupune modernizarea, reabilitarea integrală a atelierelor Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai”. Aici contractul este semnat deja, lucrările vor începe în această toamnă și se pregătește să se finalizeze noul acord cadru pentru reparații curente la unitățile de învățământ”, a declarat Soós Zoltán.

De asemenea primarul municipiului Târgu Mureș a afirmat că au fost efectuate mai multe lucrări de urgență la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” pentru acoperiș, iar la Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” s-au montat covoare tip tarchetă.

Totodată, au fost efectuate lucrări de eliminare a igrasiei la Școala Gimnazială „Doctor György Bernády” și s-a semnat contractul pentru ateliere școlare la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Corp C.

Pe de altă parte, municipalitatea continuă procedurile de creștere a performanței energetice a clădirilor, lucrări ce se vor realiza prin programul PNRR.

„O activitate separată se referă la creșterea performanței energetice a blocurilor. În momentul de față sunt șase loturi care vor fi licitate și unde se analizează propunerea tehnică. Pentru eficientizarea energetică și panouri fotovoltaice se așteaptă semnarea contractului. Sunt mai multe școli unde contractele sunt semnate: la Școala „George Coșbuc”, Școala „Romulus  Guga” și Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”. Paralel cu această lucrare se lucrează la modernizarea asfaltării curților de școli, terenuri de școli, alei pietonale la Grădinița „Paradisul Copilăriei”, Școala Gimnazială „Bernady Gyorgy”, respectiv Școala „Serafim Duicu”. Sunt o serie de reparații efectuate la Colegiul Agricol și se efectuează lucrări de reparații la terenuri de sport în valoare de 450.000 de lei . S-a semnat acordul cadru pentru reparațiile instalațiilor electrice în valoare de un milion de lei”, a mai adăugat primarul din Târgu Mureș.

Referitor la situația bursele școlare, Soós Zoltán a declarat că acestea au fost achitate integral pe semestrul I, respectiv că se așteaptă de la unitățile de învățământ informațiile centralizate, odată cu finalizaea anului școlar 2021/2022, pentru a se putea acorda integral elevilor bursele pentru semestrul II.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE