Home / Cultură / Oana Hodade, premiul Uniter pentru „Cea mai bună piesă românească”

Oana Hodade, premiul Uniter pentru „Cea mai bună piesă românească”

Oana Hodade, absolventă a Universității de Arte din Târgu-Mureș în 2008, specializarea Actorie, și proaspătă absolventă a masteratului de Regie, la clasa prof.univ.dr.habil. Cristian Theodor Popescu din cadrul aceleiași universități, a primit Premiul pentru „Cea mai bună piesă românească a anului”-„Scene din viața familiei Stuck“,  în cadrul Galei Uniter desfășurate luni, 4 iulie la Bistrița.

Oana Hodade încă din facultate a colaborat cu Teatru 74 din Târgu Mureș, urmând apoi colaborări cu Teatrul Național Târgu-Mureș, Teatrul pentru copii și tineret din Târgoviște, Teatrul Ariel Târgu-Mureș, Teatrul Dramatic Brașov. A participat la Gala HOP în 2009, unde a câștigat la secțiunea grup premiul pentru cel mai bun spectacol. Piesa „Scene din viața familiei Stuck” a fost scrisă în timpul unei rezidențe de scriere dramatică organizate de către echipa „Reactor de creație și experiment” din CLuj Napoca.

„Mulțumesc în primul rând familiei mele pentru sprijinul necondiționat(…). Mulțumesc juriului care a decis să premieze o piesă destul de nondramatică, mai degrabă narativă care are la bază o arhivă de fotografii pe care eu am găsit-o la Oser, în Cluj la Piața de Vechituri. Arhiva asta care este a unei familii pe care eu nu o cunosc, mi-a dat ocazia să îmi proiectez toate gândurile mele despre familie , despre memorie. Mai vreau să mulțumesc acestei familii necunoscute care a intrat cumva în viața mea și că mi-a dat spațiul ăsta. Mai vreau să mulțumesc încă o dată juriului că a decis să premieze un text care cred că vorbește și despre tandrețe și blândețe și cred că avem nevoie de mai multă tandrețe și blândețe în ceea ce facem” a transmis Oana Hodade în cadrul Galei Uniter.

Citeste si:  FOTO: Colecție impresionantă a revistei ”Foaie pentru minte, inimă și literatură”

Mălina MORARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dr. Levente Borka-Vitális, față în față cu ursul

O conferință despre oameni și urși, despre coexistență și un festival dedicate convieţuirii dintre om …