Premii Uniter pentru artiști ai Teatrului Național din Târgu Mureș Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 232 Vizualizări

Premii Uniter pentru artiști ai Teatrului Național din Târgu Mureș

László Csaba, actor al Companiei „Tompa Miklós” – Teatrul Național „Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, a fost distins cu Premiul pentru „Cel mai bun rol secundar”- (Zita Szilveszter), din spectacolul „Grand Hotel Pasărea Retro”, textul şi regia Radu Afrim, în cadrul Galei Uniter care a avut loc luni, 4 iulie, la Bistriţa.

„Dedic acest premiu colegilor mei, atât celor din staff-ul tehnic, cât şi celor din cel artistic”, a declarat László  Csaba în momentul înmânării trofeului.

Totodată, Fehér Balázs Benő, nominalizat la Premiul pentru „Cea mai bună regie” pentru spectacolul „Iarba roşie” după Boris Vian, producţie a Companiei „Tompa Miklós”, a câştigat „Pariul Publicului” în cadrul Galei Uniter. 

Spectacolul lui Benő Balázs Fehér prezintă adaptarea după romanul de succes „Iarba roşie” de Boris Vian, personalitate marcantă a avangardei franceze.

Evenimentele se petrec într-un spaţiu fictiv, iar povestea se concentrează pe probleme de dragoste, relaţii şi imposibilitatea desprinderii de trecut. Această poveste este transformată într-o piesă de teatru absurd de neuitat printr-o combinaţie de jocuri de limbaj amuzante, interpretare expresivă şi utilizarea inventivă a mijloacelor scenice.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE