Elevii Gimnaziului „Friedrich Schiller”, mutați temporar în alte locații Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 642 Vizualizări

Elevii Gimnaziului „Friedrich Schiller”, mutați temporar în alte locații

Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Friedrich Schiller” din Târgu Mureș a decis miercuri, 6 iulie, mutarea temporară a elevilor săi, pe perioada în care vor avea loc lucrările de renovare și modernizare a școlii, în două locații puse la dispoziție de municipalitate.

”Prima dintre acestea va fi o clădire separată, din incinta Colegiului Agricol „Traian Săvulescu” din Aleea Carpați (parter). Aici vor învăța elevii din ciclul primar de la secțiile română și maghiară de la „Schiller”. Cea de-a doua clădire este cea a fostei Școli Gimnaziale Nr. 11 (Școala Gimnazială „Serafim Duicu”), cu intrare din strada Budiului și strada Caraiman. Aceasta va fi destinată integral elevilor de ciclu gimnazial de la secțiile română și maghiară și celor din ciclul primar și gimnazial de la secția germană de la „Schiller”, a informat Biroul de presă al Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

”Lucrare de renovare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Friedrich Schiller” din Târgu Mureș se desfășoară în urma accesării unui proiect finanțat din fonduri europene în valoare de aproximativ 12,5 milioane de lei (TVA inclus) și au ca termen de finalizare luna octombrie 2023. La final, aceasta va fi una dintre cele mai moderne unități școlare din țară”, se mai menționează în informare.

„Direcțiunea școlii a apreciat că spațiile respective sunt și acum într-o stare bună și că e nevoie de un minim de investiții. Am promis că, în urma lucrărilor care vor fi efectuate, prin Direcția Școli, pe care o coordonez, elevii de la <Schiller> vor avea cel puțin condițiile în care au învățat până acum”, a declarat viceprimarul Alexandru György.

Potrivit acestuia, s-a convenit ca mobilierul școlar și echipamentele să fie transferate de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” în noile locații, cu ajutorul municipalității, și că direcțiunea școlii va evalua toate zonele și traseele de unde trebuie să fie preluați elevi, după care va reveni cu o cerere și un necesar pentru asigurarea transportului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE