Home / Cultură / Serile muzicale de vară revin la Biserica Săsească din Reghin

Serile muzicale de vară revin la Biserica Săsească din Reghin

Seria recitalurilor muzicale de vară găzduite de Biserica Evanghelică din Reghin debutează în această seară cu recitalul susținut de organistul Klaus Dieter Untch, din Codlea.

„În această seară, ora 18, va avea loc primul concert găzduit de Biserica Evanghelică din Reghin în acest an. Vom fi onorați să îl avem ca invitat și protagonist al serii pe organistul Klaus Dieter Untch, din Codlea, care va prezenta un program unic alcătuit din compoziții muzicale proprii, improvizații, precum și din muzică semnată de J. F. Krisbacensis și J. S. Bach. Vă așteptăm cu drag”, sună invitația adresată melomanilor de către Andrei Nădășan, organistul Bisericii Evanghelice din Reghin.

Klaus Dieter Untch s-a născut în 1969 la Dumbrăveni / Elisabethstadt. A luat primele lecții de orgă de la tatăl său, care era organist în Șaroș pe Târnave. La 16 ani, după moartea prematură a tatălui, a preluat rolul de organist în Șaroș. În 1990 a emigrat în Germania, unde a locuit timp de șase ani și a luat lecții de orgă de la Rainer Noll, organist din Wiesbaden. În 1996 s-a întors în Romania, a preluat postul de organist în Făgăraș și a devenit elevul profesorului Erich Türk. Din anul 2000 a început să studieze orga în Brașov cu profesorul Hans Eckart Schlandt și a devenit organist la Codlea / Zeiden. Klaus Untch și-a construit o reputație solidă ca și compozitor și pedagog. A compus numeroase piese la cererea organistului Peter Kleinert din Frauenstein, care a interpretat multe dintre creațiile sale in premierá pe podestul internal. Klaus Untch prezintă în concertele sale compoziții proprii în diferite stiluri de interpretare și, la cererea publicului, improvizează liber.

Citeste si:  S-a stins din viață un fost senator mureșean

Durata concertului din această seară este de aproximativ o oră.  Intrarea este liberă. Eventualele donații vor fi folosite pentru cheltuielile aferente.

Al doilea moment muzical găzduit de Biserica Evanghelică din Reghin va avea loc în data de 27 iulie, protagoniști fiind Andrei Nădășan – orgă și Lucian Ardelean – trompetă. Cei doi vor interpreta compoziții semnate G. F. Händel, Tom Fettke și J. S. Bach.

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Interviu cu Petrișor Bordea, viitor elev militar

Așa cum v-a obișnuit, echipa cotidianului Zi de Zi caută spre a evidenția excelența în …