Home / Invatamant / „Think Global, Act Digital”

„Think Global, Act Digital”

Distribuie

În perioada 19 – 24 iunie 2022 a avut loc în Lituania a doua mobilitate transnațională din cadrul proiectului Erasmus +   „Think global. Act digital”.

Un grup de profesori de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureș, în calitate de coordonator al proiectului Erasmus+ „Think Global, Act digital”, format din director prof. Bendriș Dana Maria, prof. Poruțiu Adina, prof. Hoffmann Tilda și prof. Oprea Sorin, a participat împreună cu partenerii proiectului, Asociația Absolvenților Universității „Petru Maior” reprezentați prin Alexandra Popa și Marius Poptmaș și Editura EDU – Ciprian Năprădean și Aron  Tecsi, la evenimentul de formare în domeniul educației digitale și incluziunii sociale din cadrul proiectului, la mobilitatea transnațională a proiectului Erasmus+ care a avut loc în satul Girkalnis, Lituania.

În timpul șederii au fost dezbătute împreună cu participanți din șase țări, România, Turcia, Spania, Italia, Olanda, Lituania, subiecte privind digitalizarea în timpul pandemiei, utilizarea manualelor de formare digitală și diverse alte instrumente digitale folosite în cadrul sistemului educațional.

Împreună cu elevii școlii Girkalnis, partenerii de la Asociația Absolvenților Universității „Petru Maior”, Poptămaș Marius si Alexandra Popa au organizat un atelier de animație, care s-a încheiat cu o prezentare a conținutului digital de învățare dezvoltat de ei.

Pentru toți profesorii implicați în proiect a fost o întâlnire transnațională plină de informații noi, de împărtășire a ideilor și a bunelor practici și de experimentare în echipă a metodologiilor digitale de predare. Profesorii participanți s-au întors pe băncile școlii  și au avut ocazia să simuleze o lecție de limba lituaniană în clasă, prin noile sisteme de digitalizare care sprijină profesorul și elevii în procesul de învățare, predare și evaluare, corelând studiul și interacțiunea în clasă. Numai elevii implicați și motivați creează o  educație eficientă.

Încercarea de învățare a câtorva cuvinte în limba lituaniană, folosind noile programe interactive, s-a dovedit a fi deosebit de  interesantă, dar și distractivă în același timp.

Nu în ultimul rând, echipa de proiect Erasmus a fost primită în sala de consiliu a municipiului Raseiniai de către viceprimarul localității, unde s-a făcut schimb de informații pe diverse teme privind educația digitală și implicațiile pandemiei și ale războiului în viața societății actuale.

Mulțumim echipei din Lituania pentru organizarea acestei mobilități și pentru ospitalitatea lor.

Viso gero! Iki! (La revedre! Pe curând!)

Prof. Tilda HOFFMAN și Adina PORUȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.