Home / Slider / Târgu Mureș: O nouă ședință a Consiliului Comunitar Consultativ

Târgu Mureș: O nouă ședință a Consiliului Comunitar Consultativ

Distribuie

Consiliul Comunitar Consultativ, o structură nou înființată la nivelul Municipiului Târgu Mureș în anul 2021, s-a reunit joi, 7 iulie, în ședință extraordinară pentru validarea primei părți a documentației, respectiv primul pas important și necesar în realizarea analizei de nevoi sociale și implementării hărții serviciilor sociale a municipiului Târgu Mureș.

”În data de 25 mai 2022 Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș împreună cu societatea Metro Media Transilvania, Studii Sociale, Sondaje, Marketing și Publicitate, a semnat contractul în valoare de 82.000 lei plus TVA, pentru realizarea Analizei de nevoi sociale și Harta serviciilor sociale a municipiului Târgu Mureș, un prim demers spre realizarea unei Strategii în domeniul social, la nivel local, bazată pe cifre, fapte și consultare publică. Membrii Consiliului Comunitar Consultativ (reprezentanți ai instituțiilor publice, oameni de afaceri locali, preoți, cadre didactice, medici, polițiști, ONG-uri) și invitații (organizații neguvernamentale) care s-au alăturat ședinței, au analizat în amănunt, Metodologia privind serviciile de analiză demografică și a serviciilor sociale existente în comunitatea locală, precum și 3 dintre instrumentele de lucru (ghid focus grup furnizori, ghid focus grup beneficiari și chestionar privind serviciile sociale) ca prim demers efectuat de către firma câștigătoare în cadrul contractului”, a informat Biroul de presă al Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Conform sursei citate, comunicarea, transparența și obiectivitatea sunt stâlpii de susținere ai acestui demers, care ne vor ajuta să dezvoltăm servicii sociale cu impact puternic în societate, conlucrarea între toți actorii interesați: instituțiile publice și private, societatea civilă și ONG-uri fiind esențială în toate etapele realizării analizei de nevoi și a hărții sociale la nivelul municipiului Târgu Mureș.

”Consiliul Comunitar Consultativ este o formă de sprijin la nivel local, formată din 25 de membri, aleși pe o perioadă de 2 ani de zile de la data numirii. Aceștia sunt selectați dintre membri de seamă ai comunității, respectiv consilieri locali, oameni de afaceri locali, preoți, cadre didactice, medici, polițiști – persoane implicate și receptive la problematica socială. Misiunea Consiliului Comunitar Consultativ este de a contribui la identificarea nevoilor și resurselor comunității locale, precum și de a promova implicarea acesteia, în soluționarea unor cazuri sociale concrete”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Se pune în funcțiune noul sistem de semaforizare din Târgu Mureș. Ce spun șoferii din oraș

Distribuie Lucrările de schimbarea a sistemului de semaforizare din municipiul Târgu Mureș se apropie de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.