Emoționată, noul consilier județean Szentgyörgyi Anna a depus jurământul (UPDATE – FOTO) Administrație
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 2081 Vizualizări

Emoționată, noul consilier județean Szentgyörgyi Anna a depus jurământul (UPDATE – FOTO)

Szentgyörgyi Anna este, începând de astăzi, noul consilier județean al UDMR. Aceasta a depus jurământul la începutul ședinței extraordinare a Consiliului Județean (CJ) desfășurată azi. Szentgyörgyi Anna a rostit jurământul bilingv, în limbile română și maghiară.

Szentgyörgyi Anna a acceptat mandatul de consilier județean după demisia lui Birtalan István – Balázs de care consilierii județeni au luat act în ședința CJ din 21 iunie.

“În data de 23 iunie, am sesizat Tribunalul Mureș comunicând Hotărârea nr. 89 a Consiliului Județean privind încetarea de drept a mandatului domnului Birtalan István – Balázs. Pe lângă actul administrativ adoptat am comunicat renunțarea la mandatul de consilier județean a domnului Paizs Tibor, primul supleant aflat pe lista UDMR, care nu dorește să facă parte din consiliu și am comunicat actele prevăzute de lege depuse de doamna Szentgyörgyi Anna, următorul supleant, care îndeplinește condițiile pentru validare”, a precizat Paul Cosma, secretarul general al județului.

Tribunalul Mureș i-a validat mandatul în 24 iunie, prin Încheierea civilă nr.66/C.

După încheierea acestor rigori administrative, emoționată, Szentgyörgyi Anna a depus jurământul, citindu-l atât în limba română, cât și în limba maghiară și a semnat actul care oficializează mandatul său de consilier județean.

“În numele Consiliului Județean, o felicit pe doamna colegă Szentgyörgyi Anna și, sigur, va avea tot sprijinul, și al meu personal, dar și al colegilor consilier. Bine ai venit și sperăm să îți placă în acest proiect”, a spus Petér Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, după ce noua colegă a depus jurământul.

În vârstă de 47 de ani, Szentgyörgyi Anna este originară din Gănești, este absolventă a Facultății de Management, lucrează ca oficiant la Oficiul de Poștă din Gănești de peste 20 ani și are experiență în administrația publică locală, deținând mandatul de consilier local timp de 12 ani.

“Îmi place să lucrez pentru comunitate. Eu sper să pun tot ce pot și voi face tot ce pot pentru comunitate. M-a surprins mandatul, dar mă voi adapta”, ne-a mărturisit noul consilier județean.

În aceeași ședință extraordinară, consilierii județeni au aprobat modificarea Hotărârii nr. 158 din 2020, hotărâre care stabilea componența Comisiei pentru agricultură și mediu. Szentgyőrgyi Anna îl va înlocui pe ex-consilierul județean Birtaland, urmând să facă parte din aceasă comisie de specialitate.

Legat de prezența în această comisie, Szentgyörgyi Anna ne-a declarat că speră că “vom duce de la Târgu Mureș spre Gănești și sper să realizăm și noi în Gănești ceea ce este la nivel județean”.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE