Încă 817 mii lei pentru finanțarea reabilitării Muzeului de Științele Naturii Administrație
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

Încă 817 mii lei pentru finanțarea reabilitării Muzeului de Științele Naturii

Consilierii județeni au aprobat, într-o ședință extraordinară desfășurată luni, majorarea fondurilor necesare pentru finalizarea proiectului „Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu Mureș”. Valoarea finanțării crește de la 11,27 milioane de lei la 12,09 milioane de lei. Diferența va fi asigurată din bugetul județean cu titlul de contribuție proprie.

Consiliul Județean Mureș derulează, începând de la finalul lunii mai 2017, când a fost semnat contractul de finanțare, proiectul „Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu Mureș”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 –„Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1.„Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”.

Contractul de finanțare prevede asigurarea fondurilor necesare pentru reabilitarea integrală a clădirii, achiziționarea de mobilier specific muzeal și exponate, digitizarea obiectivului de patrimoniu și activități specifice de marketing.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, a fost licitat contractul privind achiziționarea mobilierului specific muzeal și al exponatelor. Contractul de achiziție a fost estimat la valoarea de aproape 3,7 milioane de lei, fără TVA, fiind atribuit asocierii Arhitectura&Mobili și Garzon Bútor Kereskedelmi Kft pentru suma de 3,62 milioane de lei, exclusiv TVA.

“Valoarea ofertei s-a încadrat în valoarea estimată a contractului, existând însă diferențe în ce privește încadrarea valorilor în categoria cheltuitelor eligibile/neeligibile. Toate acestea necesită modificarea/reîncadrarea cheltuielilor după oferta operatorului economic, cu încadrarea în prevederile Contractului și a Ghidului solicitantului care a stat la baza elaborării proiectului în integralitate. După reașezarea cheltuielilor, valoarea totală a proiectului conform bugetului actualizat, crește cu suma de 817.845,35 lei (inclusiv TVA), respectiv de la 11.273.740,87 lei (inclusiv TVA) la 12.091.586,21 lei (inclusiv TVA)”, se arată în rapoartele întocmite de aparatul propriu al Consiliului Județean care fundamentează proiectul de hotărâre supus luni aprobării consilierilor județeni.

Această sumă urmează să fie asigurată din bugetul județean, cu titlu de contribuție proprie, respectiv prin majorarea valorii neeligibile a proiectului.

“Beneficiarul este obligat să transmită împreună cu cererea de modificare a contractului, și documente din care să reiasă angajamentul că va asigura din resurse proprii fondurile suplimentare necesare. Astfel, se impune modificarea bugetului proiectului și a surselor de finanțare pentru realizarea proiectului „Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu Mureș”, se mai specifică în documentele care însoțesc proiectul de hotărâre.

Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre în unanimitate, astfel că, autoritatea județeană va suporta cu titlu de contribuție proprie suma de 2,7 milioane de lei, care, defalcat, reprezintă achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2,00% din valoarea eligibilă a acestuia, în cuantum de 187.777,00 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului „Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu Mureș.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE