Ștrandurile Lacul Ursu și Aluniș din Sovata, deschise. Tarife și program Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 30175 Vizualizări

Ștrandurile Lacul Ursu și Aluniș din Sovata, deschise. Tarife și program

Reprezentanţii Ensana Health Spa Hotels Sovata au anunţat, prin intermediul unui anunț publicat pe pagina de Facebook a societății, tarifele de acces la ştrandurile Lacul Ursu și Lacul Aluniș, care au intrat în vigoare începând cu data de 25 iunie.

”Prețul biletelor de intare la ștrand este de 40 lei pentru adulți și de 30 lei pentru copii si pensionari. Pentru Lacul Aluniș, tarifele sunt de 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile. Între orele 13.00 și 15.00 lacul este pus la ”odihnit”, au informat reprezentanții Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Renumele stațiunii Sovata se datorează în special lacurilor Ursu (46.000 de metri pătrați), Aluniș (9.000 de metri pătrați), Verde (5.000 de metri pătrați), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare – de la 40 la 250 g/litru) și sodice, prezentând fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sărată, ci se menține la suprafată, acționând ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 metri adâncime), cel mai mare lac heliotermal din lume, să varieze între 10-20 de grade Celsius la suprafață, 30-40 de grade Celsius la adâncimea de 1 metru și 40-60 de grade Celsius la adâncimea de 1,5 metri.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE