Home / Slider / Ștrandurile Lacul Ursu și Aluniș din Sovata, deschise. Tarife și program

Ștrandurile Lacul Ursu și Aluniș din Sovata, deschise. Tarife și program

Reprezentanţii Ensana Health Spa Hotels Sovata au anunţat, prin intermediul unui anunț publicat pe pagina de Facebook a societății, tarifele de acces la ştrandurile Lacul Ursu și Lacul Aluniș, care au intrat în vigoare începând cu data de 25 iunie.

”Prețul biletelor de intare la ștrand este de 40 lei pentru adulți și de 30 lei pentru copii si pensionari. Pentru Lacul Aluniș, tarifele sunt de 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile. Între orele 13.00 și 15.00 lacul este pus la ”odihnit”, au informat reprezentanții Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Renumele stațiunii Sovata se datorează în special lacurilor Ursu (46.000 de metri pătrați), Aluniș (9.000 de metri pătrați), Verde (5.000 de metri pătrați), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare – de la 40 la 250 g/litru) și sodice, prezentând fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sărată, ci se menține la suprafată, acționând ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 metri adâncime), cel mai mare lac heliotermal din lume, să varieze între 10-20 de grade Celsius la suprafață, 30-40 de grade Celsius la adâncimea de 1 metru și 40-60 de grade Celsius la adâncimea de 1,5 metri.

Ioana MĂRGINEAN

Citeste si:  Goldring Târgu Mureș, investiție-surpriză în industria HoReCa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Magazin ”cu prețuri mici și avantaje mari”, în locul Centrului Comercial ”Transilvania” Târgu Mureș

Un magazin de tip cash & carry va fi deschis, în curând, în locul fostului …