Home / Învățăământ / Sunetul viorii l-a inspirat. Vasile Gliga și-a susținut doctoratul

Sunetul viorii l-a inspirat. Vasile Gliga și-a susținut doctoratul

Distribuie

Omul de afaceri Vasile Ghiorghe Gliga, președintele Federației Române de Dans Sportiv, fost președinte al PSD Mureș, ex-deputat, și-a susținut doctoratul printr-o teză cu o temă originală.

Mai exact, acesta a susținut, la Universitatea Transilvania din Brașov, 𝐓𝐞𝐳𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐭𝐞𝐦𝐚 ”𝐂𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐢𝐧𝐟𝐥𝐮𝐞𝐧𝐭̦𝐚 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐢𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐞𝐦𝐧”.

Deputatul PSD Dumitrița Gliga și-a felicitat public tatăl, pe propria pagină de Facebook, menționând că acesta: “reușit să ducă la un nou nivel preocuparea pentru calitatea sunetului viorilor”.

Alături de ginerele Horea Soporan, fiica Dumitrița Gliga și soția Elena

“Experiența unei vieți dedicate fabricării instrumentelor muzicale și preocuparea permanentă pentru ridicarea gradului de performanță privind tehnologia prelucrării și îmbunătățirea calității sunetului, s-a concretizat într-o lucrare amplă despre arta și secretele fabricării viorilor.

”În România nu s-a elaborat până acum nicio altă lucrare științifică de acest nivel în domeniul tehnologiei viorilor din lemn. Astfel teza de doctorat se constituie și ca un material bibliografic deosebit de valoros atât pentru studenții Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului din Brașov, cât și pentru toți specialiștii din domeniu pasionați de această ramură a industriei produselor din lemn.” Prof. Mihaela Câmpeanu, coordonator lucrare”, a scris deputatul mureșean.

Vasile Ghiorghe Gliga este pasionat de meseria sa, cea de lutier, pornind pe drumul afacerilor abia ieșit din adolescență. Viorile Gliga sunt astăzi un brand recunoscut de la Reghin până în Japonia, China și America. Vasile Gliga este, totodată, implicat în agricultură.

Vasile Gliga a fost două mandate deputat social-democrat de Mureș. A activat în comisiile de învățământ, știință, tineret și sport și în comisia pentru cultură și mijloace de informare în masă unde a fost președinte și vicepreședinte. Totodată, a fost și vicepreședinte al comisiei penru tehnologia informației și comunicare.

”Legea Gliga” a fost promulgată în 2016 și prevede pensionarea anticipată cu 2 ani a locuitorilor din Târgu Mureș și de pe o rază de 8 kilometri în jurul orașului.

Anul trecut, Vasile Gliga a reușit să obțină un al doilea mandat de vicepreședinte al Federației Mondiale de Dans Sportiv. În același timp, acesta deține și funcția de președinte al Federației Române de Dans Sportiv.

Sursa foto: Facebook Dumitrita Gliga


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.